Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justitia franceză anunță vineri o decizie în cazul lui Dominique Strauss-Kahn

decizie justitie

Justitia franceza ar trebui sa stabileasca vineri daca fostul sef al Fondului Monetar International (FMI) Dominique Strauss-Kahn (DSK) a încalcat legea participând la petreceri cu prostituate, mai exact daca a comis acte de proxenetism sau a fost doar libertin, comenteaza AFP.

La aproape patru luni de la încheierea audierilor, fostul favorit la alegerile prezidentiale franceze din 2012 revine în fata tribunalului corectional din Lille (nord) întarit de achitarea ceruta în ceea ce-l priveste.

În afara de DSK, tribunalul a audiat timp de aproape trei saptamâni 13 persoane acuzate de 'proxenetism în forma agravata', printre care proprietarul unei case de toleranta, un fost comisar de politie si afaceristi din nordul Frantei.

În acest mic grup, Dominique Strauss-Kahn, în prezent în vârsta de 66 de ani, este suspectat ca era 'regele petrecerii' în timpul serilor cu prostituate organizate la Lille, în Belgia sau la Washington, unde îsi are sediul FMI.

Judecat la trei ani si jumatate de la scandalul sexual de la Hotelul Sofitel din New York care i-a distrus cariera politica, fostul politician vedeta risca pâna la 10 ani de închisoare si o amenda de 1,5 milioane de euro.

La finalul audierilor, procurorul a cerut totusi achitarea fostului ministru socialist, sustinând ca lipsesc probele împotriva sa.

Doua dintre prostituatele care s-au numarat printre persoanele ce au dus plângere si-au retras de asemenea acuzatiile împotriva sa.

DSK nu a negat niciodata participarea la respectivele petreceri 'libertine'. Însa a afirmat întotdeauna ca nu stia ca prietenii sai au angajat si platit unele dintre participante pentru a-i oferi placeri sexuale.

În Franta, a apela la serviciile unei prostituate nu este o fapta sanctionabila, însa a incita sau a le organiza activitatea este considerata o actiune de proxenetism, fiind, prin urmare, ilegala.

Înca de la începutul procesului, presedintele tribunalului a facut apel la toate partile implicate sa nu confunde dreptul cu morala.

La final, el a multumit pentru 'atmosfera senina' care a dominat audierile, chiar daca marturiile unor prostituate au aruncat o lumina cruda asupra practicilor sexuale ale fostului ministru socialist. Una dintre prostituate, 'Jade', a comparat una dintre partidele de sex cu un 'macel'.

La audieri, DSK nu a parut cu adevarat destabilizat, asumându-si practicile sexuale. Recunoscându-si înclinatia pentru sexul în grup, el a vorbit despre 'sedinte de recreere', departe de 'macelul' evocat. El si-a exprimat de asemenea aversiunea pentru folosirea de prostituate: 'Acest lucru nu-mi place, deoarece îmi place sa fie petrecere'.

La ultima sa audiere, el a 'multumit' instantei. 'În timpul acestor audieri, a fost pentru prima data în cadrul procedurilor când am putut sa ma exprim si când am avut sentimentul ca sunt ascultat', a spus el.

Desi procurorul a cerut achitarea fostului sef al FMI, el a solicitat un an de închisoare cu executare pentru proprietarul unei case de toleranta din Belgia, cunoscut sub porecla de 'Dodo la Saumure', si de la 3 la 15 luni de închisoare cu suspendare împotriva altor cinci inculpati.

Dincolo de aceste persoane, extrem de mediatizatul proces 'Carlton', de la numele hotelului de lux unde lucra una dintre prostituate, a permis informarea opiniei publice asupra lumii prostitutiei si a 'escortelor'.

'Ceea ce m-a frapat este absenta totala de consideratie pentru femei, care sunt reduse pur si simplu la statutul de obiecte ale placerii', a subliniat procurorul, Frédéric Fevre, în rechizitoriul sau.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.