Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiţia germană examinează deschiderea unei anchete în baza unor presupuse nereguli în gestionarea sistemului de alertare şi evacuări

liberation.fr
germania inundatii

Justiţia germană a anunţat luni că se sesizează cu privire la presupuse nereguli în gestionarea sistemului de alertare şi în evacuarea riveranilor victime ale unor inundaţii sângeroase în vestul Germaniei, la mijlocul lui iulie, în vederea unor eventuale urmăriri penale, relatează AFP.

Parchetul din Koblenz ”examinează deschiderea unei anchete preliminare în baza unor presupuse omucideri şi răniri prin imprudenţă”, anunţă într-un comunicat acest parchet competent în landul Renania-Palatinat, cel mai afectat de inundaţii, scrie News.ro.

Procurorii urmează să examineze oportunitatea de a lansa urmăriri penale în legătură cu ”avertismente sau evacuări eventual neglijate sau întârziate” ale unor locuitori din Valea Ahr, o regiune ale cărei comunităţi au fost devastate de inundaţii.

În baza acestui audit - care urmează să includă ”numeroase articole de presă, concluzii ale unor anchete în curs cu privire la decese şi rapoarte ale poliţiei din noaptea catastrofei” -, Parchetul din Koblenz va stabili ”dacă eu ele conduc la o primă suspiciune cu privire la infracţiuni penale”.

O polemică a urmat catastrofei la 14-15 iulie, cu privire la anticiparea evenimentelor meteorologice de către autorităţi, la funcţionarea sistemului de alertare şi la măsuri de evacuare.

Aceste inundaţii au ucis 183 de persoane în Germania - dintre care 135 numai în rlandul Renania-Palatinat, în care aproximativ 60 de persoane sunt căutate în continuare.

Ele au afectat, de asemenea, Belgia, unde au ucis 38 de oameni, potrivit unui ultim bilanţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.