Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiţia rusă: Amenzi pentru organizarea unei manifestaţii de sprijin pentru femeile afgane

www.gettyimages.com
femei afganistan

Justiţia rusă a anunţat vineri că a condamnat doi militanţi la plata unor amenzi pentru organizarea unei manifestaţii de sprijin pentru femeile afgane, în faţa ambasadei Afganistanului la Moscova, după preluarea puterii la Kabul de către talibani, transmite AFP.

Cei doi militanţi, Artemi Pitiukov şi Ksenia Bezdenejnik, au fost condamnaţi la câte o amendă de 200.000 de ruble (2.695 euro) pentru ''tulburarea ordinii publice'', a declarat o purtătoare de cuvânt a tribunalului Presnenski din Moscova.

Citește și: Frica se împrăștie printre femeile din Afganistan. Talibanii le sfătuiesc să stea acasă: Soldații nu sunt antrenați să le respecte

Această manifestaţie, desfăşurată sub forma de ''pichete solitare'' unde militarii purtau fiecare o pancartă, una din ultimele forme de protest încă posibile în Rusia fără a avea nevoie de autorizare, s-a derulat luni în faţa ambasadei afgane şi s-a soldat cu arestare a şase persoane, potrivit ONG-ului specializat OVD-Info.

Alte ''pichete solitare'' au fost organizate la Sankt-Petersburg, al doilea oraş din Rusia ca mărime, fără a fi operate arestări, informează Agerpres.ro.

Citește și: Șefa Comisiei Europene le oferă talibanilor bani la schimb cu drepturile femeilor

''În Afganistan, a fi femeie încă este un pericol mortal'', se putea citi pe o pancartă, potrivit imaginilor difuzate pe social media.

Rusia a adoptat până acum o atitudine mai degrabă conciliantă faţă de talibani, recunoscând victoria acestora şi lansând un apel la ''dialog naţional'' pentru a forma un guvern reprezentativ la Kabul.

Citește și: Femeile afgane îi înfruntă pe talibani: Nu vom renunța la dreptul nostru la educație, la dreptul la muncă și la dreptul nostru la participare politică și social .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.