Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Femeile afgane îi înfruntă pe talibani: Nu vom renunța la dreptul nostru la educație, la dreptul la muncă și la dreptul nostru la participare politică și social

tolonews
femei afgane

Femeile care au lucrat în agenții guvernamentale și neguvernamentale au organizat o adunare pentru a-și exprima îngrijorarea cu privire la viitor și la modul în care femeile vor fi reprezentate în orice guvern viitor. Acest lucru se întâmplă în timp ce talibanii au spus că au început să discute despre formarea unui nou guvern, informează Tolonews.

"Oamenii, guvernul și orice oficial care urmează să formeze un stat în viitor nu poate ignora femeile din Afganistan. Nu vom renunța la dreptul nostru la educație, la dreptul la muncă și la dreptul nostru la participare politică și socială", a spus Fariha Esar, un activist pentru drepturile omului.

Talibanii își arată adevărata față - Amnesty International raportează torturi oribile și crime asupra membrilor unei minorități religioase

„Femeile afgane au luptat și au atins aceste drepturi și aceste valori”, a spus Rahima Radmanesh, activistă pentru drepturile femeii.

Cei care protestează spun că talibanii nu pot ignora progresul femeilor și luptele lor din ultimii 20 de ani.

"Am muncit din greu de douăzeci de ani și nu ne vom întoarce", a declarat activista pentru drepturile omului Shukria Mashaal.

„Nu vrem un guvern impus. Trebuie să se bazeze pe voința cetățenilor afgani ”, a declarat un activist pentru drepturile omului.

Talibanii au spus anterior că vor acorda femeilor drepturi în cadrul legislației islamice, iar femeile pot lucra în același cadru în societate, dar nu au furnizat o definiție a acestui cadru islamic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.