Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiţia rusă i-a interzis Fondului de luptă împotriva corupţiei al opozantului Aleksei Navalnîi orice activitate

Stiriletvr.ro
Aleksei Navalnîi

Justiţia rusă i-a interzis marţi Fondului de luptă împotriva corupţiei (FBK) al opozantului încarcerat Aleksei Navalnîi practic orice activitate, inclusiv să publice pe internet, să organizeze manifestaţii sau să participe la alegeri, relatează AFP.

Directorul FBK, Ivan Jdanov, a declarat pe reţelele sociale că un tribunal din Moscova i-a interzis organizaţiei să publice conţinut pe internet, să utilizeze media publice, să organizeze manifestaţii, să participe la alegeri şi să utilizeze depozite bancare, potrivit agerpres.ro.

Mai devreme, serviciul de presă al tribunalului din Moscova a anunţat că "a interzis anumite activităţi" ale FBK, fără a preciza detalii, cazul fiind judecat cu uşile închise.

Organizaţiile legate de Aleksei Navalnîi sunt ameninţate că vor fi declarate "extremiste" în urma unei solicitări în acest sens a parchetului la jumătatea lunii aprilie, ceea ce ar duce la interzicerea lor în Rusia şi riscul pentru colaboratorii lor de a primi pedepse grele de închisoare.

Justiţia a ordonat deja luni suspendarea activităţilor FBK şi a birourilor lui Aleksei Navalnîi din întreaga Rusie. Acestea au anunţat imediat că-şi vor înceta activităţile în forma actuală pentru a-şi proteja colaboratorii.

FBK este cunoscut pentru numeroasele sale anchete în care denunţa cercurile puterii din Rusia, difuzate pe YouTube. Cea mai răsunătoare, care îl acuza pe preşedintele Vladimir Putin că a construit un palat somptuos pe ţărmul Mării Negre, a avut 116 milioane de vizualizări.

Birourile lui Aleksei Navalnîi din întreaga ţară îşi publică propriile anchete şi organizează campanii de "vot inteligent", constând în a încerca să convingă lumea să voteze pentru candidatul care are cele mai mari şanse de a lupta cu cel susţinut de Kremlin, indiferent care este culoarea sa politică.

Militant anticorupţie şi duşman jurat al Kremlinului, Aleksei Navalnîi este încarcerat într-o colonie penitenciară pentru o afacere de fraudă mai veche pe care el o denunţă drept o condamnare politică.

El a pus capăt vineri unei greve a foamei care a durat 24 de zile şi prin care a dorit să protesteze împotriva condiţiilor sale de detenţie, în contextul agravării stării sale de sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.