Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiţia rusă respinge acţiunea intentată împotriva lui Vladimir Putin

Russian Prime Minister Vladimir Putin meets with Hungarian Prime Minister Viktor Orban

Justiţia rusă a respins vineri acţiunea intentată împotriva preşedintelui Vladimir Putin de către opozantul Aleksei Navalâi, care îl acuză pe şeful statului rus de 'încălcarea legii privind lupta anticorupţie'.

''În temeiul articolului 91 din Constituţia Federaţiei Ruse, preşedintele Federaţiei Ruse beneficiază de imunitate'', se arată în hotărârea dată de judecătoarea Tatiana Molitvina de la Tribunalul municipal Tver din Moscova, potrivit RIA Novosti. În acelaşi timp, judecătoarea explică faptul că ''nu pot fi admise niciun fel de acţiuni împotriva preşedintelui Federaţiei Ruse, în cadrul unei proceduri administrative, întrucât aceasta ar fi o încălcare clară de către instanţă a principiului separării puterilor în stat şi un amestec ilegitim în activitatea constituţională sau în alte activităţi ale preşedintelui Federaţiei Ruse''. Aleksei Navalnîi, considerat opozantul numărul unu al Kremlinului, a anunţat joi că a depus o acţiune în justiţie împotriva lui Vladimir Putin pe care îl acuză de încălcarea articolului referitor la 'conflictul de interese' din legea privind combaterea corupţiei, susţinând că şeful statului rus a ordonat, în octombrie 2015, acordarea unei sume de 1,75 miliarde de dolari (1,5 miliarde de euro) din fondurile publice grupului petrochimic rus Sibur, unde unul din principalii acţionari ar fi soţul uneia din fiicele preşedintelui rus.

În plângerea sa, Navalnîi, care este şeful Fondului de luptă împotriva corupţiei, îi cerea preşedintelui Putin să 'recunoască acest conflict de interese şi să o facă public'. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ulterior că Vladimir Putin nu este la curent cu această acţiune. Liderul de la Kremlin declara în decembrie, în conferinţa sa de presă anuală, că fiicele sale, Maria şi Katerina, născute în 1985 şi, respectiv, în 1986, studiază şi lucrează în Rusia şi nu sunt implicate nici în afaceri şi nici în politică, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.