Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiţia spaniolă dă undă verde pentru extrădarea în SUA a fostului şef al serviciilor de informaţii venezuelene din timpul regimului Chavez

activeast.wordpress.com
Hugo Chavez

Justiţia spaniolă a dat undă verde definitivă pentru extrădarea în SUA a fostului şef al serviciilor de informaţii venezuelene din timpul regimului Chavez, Hugo Armando Carvajal, arestat la începutul lui septembrie la Madrid, după doi ani de căutari, informează AFP.

Într-un comunicat, Curtea Penală şi Administrativă Naţională a Spaniei a informat că a respins un ultim recurs depus de fostul militar, care se opunea extrădării sale în SUA, care vor să-l judece pentru trafic de droguri.

Prin această decizie, "nu mai rămâne niciun obstacol, nicio procedură susceptibilă să blocheze predarea" lui Hugo Carvajal autorităţilor americane, a explicat un purtător de cuvânt al Curţii Penale, fără a preciza când exact ar putea avea loc această extrădare.

Această undă verde definitivă intervine după suspendarea procedurii în octombrie, din cauza unui viciu de formă care i-a permis apărării lui Hugo Carvajal să înainteze recurs.

Supranumit El Pollo (Puiul), venezueleanul a fost arestat prima dată în aprilie 2019 de poliţia spaniolă. Însă, justiţia a refuzat la acea dată extrădarea lui şi l-a eliberat, pe motiv că cererea SUA era "motivată politic".

După un recurs la Parchet, Curtea Penală şi Administrativă Naţională a revenit în final asupra deciziei sale în noiembrie 2019, aprobând extrădarea fostului şef al serviciilor de informaţii. Însă între timp acesta din urmă a fugit, potrivit Agerpres.ro.

Hugo Carvajal a fost arestat în cele din urmă pe 9 septembrie, la Madrid, după doi ani de urmărire. Potrivit poliţiei, el purta mustaţă falsă şi perucă şi suferise mai multe operaţii estetice pentru a-şi modifica înfăţişarea.

Inculpat pentru trafic de droguri în 2011 de către un procuror din New York, El Pollo este acuzat că a fost implicat în importarea de cocaină în SUA. El riscă o pedeapsă care poate merge de la zeci ani de închisoare la închisoarea pe viaţă.

Fostul general a fost destituit din armata venezueleană la decizia şefului statului Nicolas Maduro, pentru că l-a recunoscut la începutul lui 2019 pe opozantul şi preşedintele autoproclamat Juan Guaido. El a fugit din Venezuela pe mare, până în Republica Dominicană, înainte de a ajunge în Spania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.