Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Justiţia ucraineană îngheaţă proprietăţile fostului preşedinte Petro Poroşenko

Petro Poroşenko

Justiţia ucraineană a îngheţat proprietăţile deţinute de fostul preşedinte Petro Poroşenko în cadrul unei anchete oficiale asupra unor acuzaţii de presupusă înaltă trădare vizându-l pe fostul şef de stat, a anunţat joi Procuratura Generală, citată de Reuters.

Potrivit procurorilor ucraineni, Poroşenko a fost implicat în finanţarea separatiştilor susţinuţi de Rusia în estul Ucrainei în 2014-2015. El respinge acuzaţiile.

"Instanţa a decis să sechestreze bunurile suspectului, care îi aparţin în virtutea dreptului de proprietate", se arată într-un comunicat al procuraturii generale.

Citește și: Fostul preşedinte Petro Poroşenko, acuzat de înaltă trădare

Luna trecută, procurorii au cerut unui tribunal ucrainean arestarea lui Poroşenko cu posibilitatea unei cauţiuni stabilite la 1 miliard de grivne (37 milioane dolari SUA).

Poroşenko, unul dintre cei mai bogaţi cetăţeni ai Ucrainei, nu s-a aflat în Ucraina de la sfârşitul lunii decembrie şi nu a comentat încă asupra hotărârii. El a spus că intenţionează să se întoarcă în Ucraina la 17 ianuarie.

Aliaţii lui Poroşenko au declarat că confiscarea bunurilor este rezultatul răzbunării personale a preşedintelui Volodimir Zelenski, potrivit Agerpres.ro.

"Un preşedinte slab (...) foloseşte urmărirea manuală, investigaţia manuală şi justiţia manuală pentru a pedepsi adversarii", a declarat Volodimir Ariev, un parlamentar din partidul politic al lui Poroşenko, după decizia instanţei.

"Această decizie ilegală agravează criza politică în ţară", a scris Irina Geraşcenko, un alt parlamentar din partidul lui Poroşenko, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.