Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Cinci ruşi şi doi americani au fost acuzați că au făcut contrabandă cu echipamente fabricate în SUA şi livrate armatei ruse

US Justice
justitie SUA usa justice

Departamentul de Justiție al Statelor Unite a acuzat cinci cetățeni ruși și doi cetățeni americani pentru conspirație în vederea încălcării sancțiunilor americane. Cei şapte ar fi făcut contrabandă cu echipamente fabricate în SUA care ar fi fost livrate apoi armatei ruse, potrivit unui act de acuzare recent desecretizat, anunță Rador.

Potrivit rechizitoriului cu 16 capete de acuzare, inculpații au fost asociați cu două companii din Moscova care au colaborat cu Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei, pentru a achiziționa și a face contrabandă cu articole sancționate - inclusiv semiconductori și alte echipamente electronice - din SUA către armata rusă.

Cei șapte indivizi - Evgheni Grinin, Aleksei Ippolitov, Boris Livşiţ, Svetlana Skvorţova, Vadim Konoşcenok, Alexei Braiman și Vadim Iermolenko - "au procurat, cumpărat și expediat în mod ilegal tehnologii militare și sensibile cu dublă utilizare, în valoare de milioane de dolari, de la producători și vânzători din SUA aflați în Districtul de Est din New York și în alte părți către utilizatori finali ruși", se arată în rechizitoriu. "Așa cum se presupune, inculpații au creat o rețea sofisticată de achiziții, care a obținut în mod ilegal tehnologie americană sensibilă pentru a facilita mașinăria de război rusă", a declarat marți Breon Peace, procurorul SUA pentru Districtul de Est din New York, într-o declarație.

Potrivit actului de acuzare, cetățenii ruși Evgheni Grinin și Svetlana Skvorţova ar fi primit cereri de la Aleksei Ippolitov, de asemenea cetățean rus, pentru articole sancționate din SUA. Grinin și Skvorţova ar fi trasat rutele de transport, în timp ce Boris Livşiţ - prin intermediul unor companii fantomă și conturi bancare din SUA - ar fi cumpărat articolele de la companii americane, potrivit actului de acuzare. Alexei Braiman și Vadim Iermolenko ar fi fabricat în SUA documente de transport și facturi pentru a expedia articolele în întreaga lume înainte ca acestea să fie trimise în cele din urmă în Rusia, potrivit Departamentului de Justiţie.

Vadim Konoşcenok, despre care Departamentul de Justiție crede că este un ofițer al FSB, ar fi fost unul dintre contrabandiștii lor. Grinin, Skvorţova, Ippolitov și Livşiţ sunt în continuare în libertate, potrivit Departamentului de Justiție, în timp ce Braiman, rezident permanent în SUA, Yermolenko, cetățean american, și Konoşcenok, cetățean rus, se află în arest.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.