Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kabulul nu se află în prezent într-un context de 'ameninţare iminentă', declară Pentagonul

Pentagon
Pentagon Departament of Defence

Kabulul nu se confruntă cu o "ameninţare iminentă", în pofida avansului rapid al talibanilor spre capitala afgană, a afirmat vineri Pentagonul, relatează AFP şi Reuters.

Oraşul "nu se află în prezent într-un context de ameninţare iminentă", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării John Kirby în cadrul unei conferinţe de presă, recunoscând totuşi că talibanii încearcă "să izoleze Kabulul".

Majoritatea soldaţilor americani trimişi în Afganistan pentru a susţine evacuarea diplomaţilor şi a altor civili vor ajunge înainte de sfârşitul zilei de duminică la Kabul, a mai spus Kirby.

SUA sunt gata să evacueze capitala afgană pe cale aeriană "mii de persoane pe zi", a mai afirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, scrie Agerpres.ro.

Aproape 4.200 de persoane lucrau încă în această săptămână la ambasada SUA de la Kabul. Mai multe mii de afgani care au lucrat ca interpreţi sau în alte roluri de sprijin pentru misiunea americană lungă de două decenii sunt de asemenea dornici să părăsească ţara cât mai curând posibil, de teama represaliilor talibanilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.