Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kadîrov recunoaşte că a trimis în Siria mercenari ceceni

Ramzan Kadîrov

Preşedintele cecen Ramzan Kadîrov a recunoscut marţi că soldaţi ceceni au fost trimişi în Siria în cadrul unui batalion de poliţie militară desfăşurat de Rusia pentru asigurarea securităţii la Alep (nordul Siriei), lucru pe care l-a negat până acum, transmite AFP, potrivit agerpres.

Într-o prezentare pe contul său de Instagram a deplasării unor reprezentanţi ceceni la Damasc şi Alep, Kadîrov a scris că aceştia "au vizitat batalionul de poliţie militară al Ministerului Apărării, în care au fost încorporaţi tineri militari din Cecenia". "Luptătorii au povestit cu mândrie onoarea de a fi în serviciul menţinerii păcii şi ordinii la Alep, protejând populaţia civilă împotriva teroriştilor", a mai scris Kadîrov pe Instagram, mijlocul său de comunicare favorit.

Citeşte şi: Irakul demarează ofensiva DECISIVĂ pentru eliberarea totală a oraşului Mosul

Kadîrov nu a precizat câţi ceceni au fost încorporaţi în acest batalion, în condiţiile în care până acum a respins participarea de militari originari din această republică musulmană instabilă din Caucazul rus în conflictul sirian.

Ministrul apărării rus, Serghei Şoigu, anunţase la sfârşitul lui decembrie trecut, la o zi după recapturarea Alepului de către regimul sirian, desfăşurarea a 300-400 de militari ruşi pentru "a menţine ordinea" şi "a pune bazele unui serviciu de poliţie în oraşul eliberat".

La începutul lui decembrie 2016, mass media rusă a anunţat trimiterea unor batalioane ale poliţiei militare compuse din ceceni pentru securizarea cartierelor Alepului, recapturate de la rebeli, însă Kadîrov a dezminţit aceste informaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.