Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kanye West sărăcește accelerat: după avalanșa de branduri care i-au dat flit, rapperul american pierde și Parler!

Kanye West

Compania-mamă a Parler, platforma de socializare populară în rândul conservatorilor, a fost de acord să renunţe la vânzare site-ului rapperului Ye, mai cunoscut sub numele de Kanye West, conform unei declaraţii a Parlement Technologies de joi, scrie Politico.

„Parler va continua să urmărească oportunităţile viitoare de creştere şi de evoluţie a platformei pentru comunitatea noastră vibrantă”, a transmis compania.

Deşi Parler a spus că a întrerupt relaţiile cu Ye la jumătatea lunii noiembrie, declaraţia a venit la câteva ore după ce el a dezlănţuit o serie de comentarii antisemite lăudând naziştii şi spunând că vede „lucruri bune” la Adolf Hitler.

„Fiecare fiinţă umană are ceva valoros, în special Hitler”, a spus Ye în timpul unui interviu cu provocatorul de extremă dreapta Alex Jones.

„Nu-mi place cuvântul „rău” alături de nazişti”, a adăugat el mai târziu. „Iubesc evreii, dar iubesc şi naziştii”. Răspunsul unor parlamentari republicani a fost rapid, după ce mulţi au condamnat decizia fostului preşedinte Donald Trump de a lua masa cu Ye şi cu naţionalistul Nick Fuentes în weekend.

Oferta lui Ye de a cumpăra platforma a fost marcată de obstacole, inclusiv dezvăluirea accidentală a informaţiilor de contact pentru sute de aşa-numiţi membri „VIP”. Platforma a căutat să atragă comentatorii de dreapta şi să se poziţioneze ca un site pentru libertatea de exprimare, dar s-a străduit să menţină o bază mare de utilizatori activi. Popularitatea Parler - lansată în 2018 - a crescut vertiginos în urma interzicerii definitive a accesului pe Twitter a lui Donald Trump, la puţin timp după luarea cu asalt a Capitoliului, la 6 ianuarie 2021, când fostul preşedinte american a fost acuzat de faptul că şi-a incitat susţinătorii la violenţă.

Însă Apple şi Google - care au deplâns o multiplicare a ameninţărilor cu violenţe şi a unor activităţi ilegale pe reţea - au retras-o rapid de pe platformele lor de descărcare. Amazon Web Services (AWS) a decis să nu o mai găzduiască serverele sale, ceea ce a condus la o ostracizare a platformei.

Parler este acceptată din nou în App Store, din aprilie 2021, iar în Google Play Store începând din septembrie 2021.

Potrivit SensorTower, aplicaţia Parler a fost descărcată de 11 milioane de ori - dintre care de 141.000 în perioada aprilie 2021-ianuarie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.