Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kârgâzstanul organizează alegeri parlamentare în toamnă

digifm.ro
vot, alegeri

Kârgâzstanul plănuieşte să organizeze alegeri parlamentare în această toamnă, a anunţat luni preşedintele kârgâz Sadîr Japarov pentru agenţia de presă a Kazahstanului, Kazinform, cu prilejul vizitei sale în ţara vecină, informează Reuters, potrivit AGERPRES.

Kârgâzstanul, ţară din Asia Centrală, ar fi trebuit să aleagă un nou parlament în octombrie anul trecut, însă rezultatul scrutinului a fost anulat după ce pe 6 octombrie protestatarii au preluat controlul asupra clădirilor guvernamentale.

Citește și: SONDAJ CURS - PNL îşi începe scăderea, PSD stagnează USR-PLUS şi AUR îşi conservă poziţiile

Rezultatele scrutinului au fost contestate din cauza suspiciunilor de cumpărare a voturilor. Ele au fost anulate la câteva zile după vot, însă aceasta nu a stabilizat ţara, determinându-l pe fostul preşedinte Sooronbai Jeenbekov să demisioneze.

Populistul Sadîr Japarov a fost învestit în ianuarie preşedinte al Kârgâzstanului, după ce a câştigat alegerile din această ţară din Asia Centrală, zguduită în octombrie de o criză care l-a propulsat din închisoare până la poziţia de şef al statului. Câştigând alegerile prezidenţiale, Sadîr Japarov a promis "dictatura legii şi a justiţiei" în această ţară săracă din Asia Centrală, respingând în acelaşi timp temerile opozanţilor săi care afirmă că acest populist pregăteşte acum o represiune puternică.

În Kârgâzstan - ţara cea mai pluralistă, dar şi cea mai instabilă din Asia Centrală - au avut loc deja două revoluţii, în 2005 şi 2010, iar doi dintre foştii săi preşedinţi se află în exil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.