Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Katie Taylor, Fury şi Inoue, desemnaţi sportivii anului de WBC

www.news.ro
mănuși box

Irlandeza Katie Taylor, deţinătoarea titlurilor mondiale unificate la categoria uşoară, britanicul Tyson Fury, campionul mondial la categoria grea, şi japonezul Naoya Inoue, campionul mondial al categoriei cocoş, au fost desemnaţi luni cei mai buni sportivi ai anului 2022 de Consiliul Mondial al Boxului (WBC), informează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Taylor a boxat pe 30 aprilie cu portoricana Amanda Serrano în unul din cele mai spectaculoase meciuri din istoria boxului feminin, câştigând prin decizie unanimă.

Pe 29 octombrie, Katie Taylor a confirmat că la 36 de ani este cea mai bună pugilistă a categoriei sale şi şi-a extins supremaţia la 22 de victorii în tot atâtea meciuri, învingând-o prin unanimitate pe argentiniana Karen Carbajal.

La rândul său, Tyson Fury a adăugat două victorii în 2022. Pe 23 aprilie l-a învins pe compatriotul său Dillian White şi pe 3 decembrie s-a impus în faţa compatriotului său Derek Chisora, ambele meciuri câştigate prin KO, păstrându-şi titlul mondial WBC.

"The Gipsy King", cum este supranumit Fury, a împărţit nominalizarea cu Inoue, care a confirmat că este cel mai bun boxer la categoria cocoş, după ce l-a învins pe 6 iunie pe filipinezul Nonito Donaire şi pe 13 decembrie pe britanicul Paul Butler.

Pe lista celor mai bune meciuri de anul trecut, WBC a ales meciul dintre Taylor şi Serrano la feminin, iar la masculin a ales meciul dintre mexicanul Juan Francisco Estrada şi nicaraguanul Roman "Chocolatito" Gonzalez, pe decembrie, la categoria super-muscă.

Cele mai elocvente KO-uri din 2022, conform WBC, au fost cele ale britanicei Savannah Marshall, pe 2 aprilie contra belgiencei Femke Hermans, şi al americanului Deontay Wilder, pe 15 octombrie, în faţa finlandezului Robert Helenius.

Cel mai bun antrenor a fost desemnat americanul Derrick James, care i-a condus pe Errol Spencer jr şi pe Jermell Charlo la cucerirea titlurilor mondiale la categoriile welter şi super welter.

Britanicul Callum Smith a primit nominalizarea pentru revenirea anului, în timp ce britanica Natasha Jonas şi americanca Jesse Garcia au fost desemnaţi revelaţiile anului 2022.

Mexicanca Angela Nolasco şi americanul Nico Ali Walsh, nepotul legendarului Muhammad Ali, au fost desemnaţi speranţele anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.