Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Katy Perry a încasat 225 de milioane de dolari după vânzarea catalogului său muzical

wikipedia.org
katy perry

Cântăreaţa americană Katy Perry a vândut drepturile de autor asociate catalogului său muzical către compania Litmus Music în urma unei tranzacţii estimate de mai multe surse mass-media la 225 de milioane de dolari, informează BBC marţi.

Vânzarea, care a fost anunţată luni seară, acoperă cele cinci albume lansate de Katy Perry prin intermediul casei de discuri Capitol Records în perioada 2008-2020: "One of the Boys", "Teenage Dream", "Prism", "Witness" şi "Smile", conform Agerpres.

Acordul vizează inclusiv mai multe cântece celebre lansate de vedeta pop americană, precum "Firework", "Teenage Dream", "Hot 'n' Cold", "California Gurls" şi "I Kissed a Girl".

Tranzacţia reprezintă cea mai importantă vânzare a unui catalog muzical aparţinând unui artist solo ce a fost realizată în 2023.

Precedentul record îi aparţinea până acum cântăreţului Justin Bieber, care şi-a vândut catalogul muzical către compania Hipgnosis Songs Capital, în luna ianuarie, cu 200 de milioane de dolari.

Litmus Music deţine de acum înainte drepturile de autor ale cântăreţei Katy Perry asupra înregistrărilor master şi drepturile de editare a discurilor sale, ceea ce înseamnă că va încasa toate viitoarele redevenţe ce vor fi generate de înregistrările artistei pop.

Două dintre cântecele ei - "Dark Horse" şi "Roar" - au înregistrat fiecare peste 1 miliard de difuzări în streaming pe platforma Spotify. Single-ul "Roar" are unul dintre cele mai vizionate clipuri din toate timpurile pe platforma YouTube (3,8 miliarde de vizualizări).

Katy Perry, o vedetă de prim rang din industria de divertisment a anilor 2010, şi-a încetinit cariera muzicală în ultima perioadă, concentrându-se asupra spectacolelor sale susţinute în regim de rezidenţă în oraşul Las Vegas şi asupra vieţii de familie alături de partenerul ei de cuplu, actorul Orlando Bloom.

Artista americană va reveni totodată în calitate de membru al juriului emisiunii-concurs "American Idol" în 2024.

Litmus Music este un joint-venture înfiinţat de Dan McCarroll, fost preşedinte al caselor de discuri Warner Music şi Capitol Records, şi finanţat cu 500 de milioane de dolari de The Carlyle Group.

În trecut, această companie a cumpărat drepturile de autor ale cântăreţului Keith Urban pentru înregistrările sale master, precum şi pe cele asociate unui portofoliu de cântece compuse de Benny Blanco, care a colaborat cu artişti precum Ed Sheeran, The Weeknd, Rihanna şi Britney Spears.

Achiziţionarea drepturilor muzicale a devenit o afacere în plină expansiune în ultimii doi ani, după ce mai multe vedete de prim rang ale industriei muzicale, inclusiv Bob Dylan, Neil Young, Shakira, Debbie Harry şi Justin Timberlake, au decis să renunţe la redevenţele lor viitoare în favoarea unor sume cu nouă cifre care le-au fost plătite pe loc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.