Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kaufland România a primit certificatul care atestă reducerea amprentei de carbon din partea Euro Pool System

știri zilnic
kaufland

Kaufland România primeşte certificatul care atestă reducerea amprentei de carbon din partea Euro Pool System, retailerul reuşind anul trecut să genereze cu 3.389 mai puţine tone de CO2, informează un comunicat al companiei transmis joi AGERPRES.

Astfel, cele peste 3.000 de tone de CO2 reduse echivalează cu plantarea unei păduri de 564 de copaci, care ar genera oxigen suficient pentru aproximativ 2.000 de oameni. Potrivit sursei citate, reducerea amprentei de carbon este esenţială pentru protejarea climei, iar Kaufland şi-a luat angajamentul de a integra sustenabilitatea în toate acţiunile sale, scrie Agerpres.ro.

"Acest rezultat vine în urma deciziei Kaufland de a introduce utilizarea lăzilor pliabile EPS pentru transportul de legume şi fructe, în locul ambalajelor de unică folosinţă din carton. Pentru acest certificat, au fost luate în calcul cele 10.031.149 de rotaţii ale lăzilor EPS, pe parcursul anului 2020", se menţionează în comunicat.

Instrumentul de calcul a fost dezvoltat de fundaţia Stiftung Initiative Mehrweg (SIM) din Germania, aprobat anterior de institutul Fraunhofer IBP din Stuttgart. Fundaţia a fost înfiinţată în 1996 cu scopul de a creşte gradul de conştientizare a reducerii deşeurilor în industria retailului.

Obiectivul principal al studiului a fost acela de a cuantifica emisiile de gaze cu efect de seră ale recipientelor din plastic pliabile reutilizabile şi ale ambalajelor de carton de unică folosinţă şi de a le compara ulterior. Pentru a atinge acest obiectiv au fost luate în considerare procesele implicate de-a lungul întregului lanţ valoric al ambelor sisteme, pe baza performanţei lor reale de transport.

Euro Pool System este principalul furnizor de logistică în domeniul ambalajelor reutilizabile în lanţul de aprovizionare european cu produse proaspete. Lăzile reutilizabile din plastic au o durată medie de viaţă de peste şapte ani şi reprezintă o alternativă sustenabilă pentru ambalajele de unică folosinţă.

Kaufland se implică constant în acţiuni de protejare a mediului înconjurător şi şi-a asumat să susţină şi să contribuie la atingerea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD-uri) lansate de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), printre care se numără Viaţa terestră, Acţiune climatică şi Consumul şi Producţia Responsabile.

Kaufland deţine în Europa o reţea de 1.300 de magazine în 8 ţări, din care 143 în România şi 132.000 de angajaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.