Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor, REACȚIE EXPLOZIVĂ privind OUG anunțată de Toader: Nu cred că o greșeală mare se poate repara printr-o alta

kelemen-hunor

Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, marți, referitor la OUG pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de completuri nelegal constituite, anunțată de ministrul Justiției Tudorel Toader, că o greșeală nu o poate repara pe alta, iar intenția acestuia nu este bine argumentată, scrie Mediafax.

"Eu am spus că nu ar trebui să ne ocupăm noi de așa ceva, aici trebuie lăsată justiția, avocații să facă recurs dacă e cazul, nu știu amănunte. Eu nu știu cum va arăta, dar nu cred că o greșeală mare se poate repara printr-o altă greșeală. Eu cred că ceea ce s-a întâmplat cu completele de cinci și multe, multe alte chestii nu au fost corecte, dar nici repararea nu poți să faci în așa fel încât să greșești din nou", a declarat Kelemen Hunor, marți, într-o conferință de presă.

Citește și: Monica Macovei a făcut SPECTACOL la audierile din Comisia LIBE - De nervi, Tudorel Toader a 'amenințat-o voalat'

Acesta a adăugat că CCR a dat deja soluția prin care avocații sau procurorii se pot adresa justiției pentru a vedea unde au fost greșeli.

"Nu știu ce vor guvernanți nu am discutat cu ei. Eu m-am pronunțat și legat de amnistie, am spus că nu este cazul și aici cred că trebuie găsită acea soluție și cred că Curtea Constituțională a dat acea soluție prin care avocații, eventual procurorii pe partea cealaltă unde au fost achitări se pot adresa justiției și se poate vedea dacă au fost greșeli sau nu au fost greșeli la un moment dat, dar eu nu înțeleg ce vor să facă, simplu, cu această ordonanță de urgență. Până când nu vedem textul, intenția anunțată de ministrul Justiției nu mi s-a părut extrem de bine argumentată și mai ales nu mi se pare că se va repara ceva", a completat liderul Uniunii.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, luni seară, că încă nu i-a propus premierului Viorica Dăncilă un proiect de ordonanță de urgență pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de completuri nelegal constituite, dar că o va face, probabil "în termen scurt".

La rândul ei, Viorica Dăncilă a declarat că faptul că Guvernul vrea să emită OUG pentru repunerea în termen a celor condamnați de complete nelegal constituite nu împiedică deloc lupta împotriva corupției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.