Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor a vorbit cu deputatul UDMR fugar. Ce spune despre cazul acestuia

kelemen-hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă că a avut o discuţie în urmă cu câteva săptămâni cu deputatul Marko Attila în care a încercat să îl convingă de "anumite lucruri", el subliniind că este decizia parlamentarului dacă va demisiona sau nu.

Kelemen Hunor a afirmat, la Zalău, că a avut o discuţie cu parlamentarul UDMR pentru care DNA a solicitat încuviinţarea arestării preventive în dosarul ANRP, dar nu poate să dea detalii deoarece "a fost o discuţie privată".

"Nu comentez în niciun fel. Nu are nicio restricţie de a călători oriunde doreşte. Când va avea o restricţie de a părăsi ţara atunci voi comenta, până atunci nu am ce comenta unde este şi ce face. (...) Eu am vrut să-l conving de anumite lucruri, a fost o discuţie privată, nu pot să vă spun. Va fi decizia lui dacă îşi va da demisia. Este decizia lui dacă se întoarce sau nu se întoarce. Eu ştiu ce i-am spus, dar nu ştiu ce va decide el", a declarat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a spus că nu cunoaşte detalii din dosarul DNA, însă a subliniat că membrii comisiei care au aprobat retrocedările nu aveau expertiză, ci se bazau pe evaluatorii acreditaţi.

"Nu cunosc dosarul. Eu cred că acuzaţii colective, în cazul unei comisii, sunt de discutat, fiindcă foarte mulţi din aceste comisii, cu cea mai bună intenţie, au acceptat acele evaluări făcute de evaluatori acreditaţi şi nu aveau nici calitatea, nici capacitatea de a pune sub îndoială acele evaluări. Ei nu au furat, nu au luat, nu au influenţat nicio decizie. Era acolo o instituţie în care lucrau specialişti, erau evaluatori care veneau cu ştampila, sub semnătură. Un om care nu are o pregătire, dar instituţional face parte din comisie nu are cum să ştie dacă acele evaluări sunt corecte sau nu sunt corecte. Important este că în cazul unei instituţii şi comisii este de discutat dacă în ansamblul ei poate fi pusă sub acuzare", a afirmat Kelemen Hunor.

Procurorul general Tiberiu Niţu a transmis joi ministrului Justiţiei cererea însoţită de referatul cauzei, în baza cărora să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila Gabor, acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu în dosarul ANRP. Este pentru a doua oară când DNA solicită reţinerea şi arestarea preventivă a lui Marko Attila Gabor, deputatul părăsind între timp teritoriul României, fiind, după ultimele informaţii, în Ungaria.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.