Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor, anunț show despre coaliție: Săgețile PNL - PSD sunt normale. Nu afectează!

Facebook
Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că declaraţiile critice făcute în spaţiul public de lideri PNL la adresa PSD şi invers nu influenţează în vreun fel coaliţia, menţionând că aceste "săgeţi" aruncate dintr-o parte într-alta sunt normale, în condiţiile în care până nu de mult cele două partide erau competitori politici. El a menţionat că la discuţiile din coaliţie vede normalitate, responsabilitate şi pragmatism.

Kelemen Hunor a fost întrebat, duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV dacă nu este un semnal faptul că actuala coaliţie de guvernare nu va mai rezista mult în condiţiile în care liderul PNL Florin Cîţu lansează săgeţi la adresa PSD-ului, iar social-democraţii îi răspund acid.

"Nu, nu este un astfel de semnal. Sigur sunt declaraţii pe care eu nu vreau să le comentez, dar nu sunt declaraţii care influenţează vreun fel coaliţia. Când ne întâlnim la şedinţele coaliţie, în fiecare săptămână şi sunt şi săptămâni când ne întâlnim de două ori, discuţiile sunt absolut normale şi extrem de pragmatice. Declaraţiile de presă sunt declaraţii de presă. Ne-am obişnuit în 32 -33 de ani şi bineînţeles trebuie luate aşa. Presa umflă un pic, eu înţeleg acest lucru fiindcă e nevoie de like-uri, e nevoie de câţi mai mulţi spectatori şi atunci presa mai umflă un pic şi spune ce dezastru. Nu e niciun dezastru", a afirmat liderul UDMR.

El a precizat că la discuţiile din coaliţie vede mult pragmatism.

"Aceste săgeţi aruncate dintr-o parte în alta eu cred că sunt absolut normale în condiţiile României, când cele două partide mari, vrei nu vrei, sunt competitori politici şi trebuie construită şi încrederea pe parcurs fiindcă au fost şi adversari. Gândiţi-vă doar la anul 2019, 2020, nu e foarte îndepărtată acea vreme când erau adversari foarte, foarte puternici. Eu nu sunt îngrijorat în acest moment fiindcă particip la discuţiile din coaliţie şi văd normalitate, văd responsabilitate şi pragmatism, enorm de mult pragmatism", a explicat Kelemen Hunor.

El a menţionat că subiectele discutate în coaliţie nu sunt abordate ideologic. "În coaliţie nimeni nu îşi permite când suntem împreună - şi nici nu este util, nici nu este cazul, nici nu este eficient, nu duce nicăieri dacă eşti cinic, dacă faci critică, mai ales nefondată. Ce se întâmplă în afara coaliţiei nu comentez, unii fac declaraţii de foarte multe ori pentru propriul electorat, pentru propriul partid, alţii fac pentru a face doar balet mediatic şi aici nu e vorba de liderii coaliţiei, oamenii politici şi acest lucru trebuie să-l privim cu această reţinere de fiecare dată. Discuţiile în coaliţie sunt extrem de pragmatice, fiindcă sunt subiecte care nu pot fi abordate ideologic, cu toate că unii sunt liberali, alţii social-democraţi, noi suntem mai conservatori, dar nu putem discuta doar ideologic când e vorba de preţurile de energie, când e vorba de inflaţie, când e vorba de lucruri atât de concrete care trebuie rezolvate şi atunci şi discuţiile sunt sincere responsabile", a mai transmis Kelemen Hunor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.