Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor, înverșunat pe OUG 114/2018: 'E nevoie de schimbări foarte, foarte rapide'

kelemen hunor

Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, marți, că OUG 114/2018 fiscală are nevoie de modificări „foarte rapide” și acestea ar trebui aduse acum, când actul normativ este deja în dezbatere în Parlament, neputând fi emisă o altă ordonanță din cauza deciziei CCR, potrivit mediafax.

Citește și:  Gabriela Firea, ACUZAȚII BOMBĂ la adresa lui Carmen Dan: 'Când am spus că am fost filată, toți au râs. Acum s-a demonstrat'

„Eu cred că e nevoie de schimbări foarte, foarte rapide, fiindcă sunt anumite chestiuni care vor fi discutate și deciziile vor fi luate până la sfârșitul lui martie. Am înțeles că se pregătește o ordonanță de urgență iar pentru modificarea OUG 114, dar aici e o problemă. Se poate rezolva prin procedură parlamentară mult mai simplă, se poate ajunge în două săptămâni la un rezultat votat și adoptat. Dacă ei vin cu OUG există o decizie a CCR prin care un domeniu care este în dezbatere la Parlament nu poate fi reglementat prin OUG. Proiectul de lege prin aprobare este deja în procedură parlamentară”, a afirmat Kelemen Hunor, marți la TVR 1.

Liderul UDMR susține că parlamentarii Uniuni vor depune amendamente la Camera Deputaților pentru modificarea OUG 114/2018.

„Noi am depus multe amendamente la Senat. Nu au fost dezbătute, a trecut prin adoptare tacită proiectul de lege de aprobare a ordonanței. Vom depune și la Camera Deputaților, când vom avea această posibilitate, încă nu a fost proiectul repartizat la comisiile de specialitate și sunt convins că lucrurile vor fi schimbate cel puținîn ceea ce privește taxa bancară, trebuie redusă la nivelul cum e în UE în câteva state, fiindcă există o astfel de taxă, dar nu poți să o dai la un nivel atât de mareși brusc de la o zi la alta. Sigur că se va schimba și acea taxă de 2% în sistedmul energetic pentru că nu este sustenabilă. Pe termen mediu, lung, tot ce înseamnă infrastructura eneretică devine vurnerabilă și cu un risc uriaș că nu vor fi investiții și oricum aceste taxe vor fi plătit de consumatori și nu este util așa ceva. Sunt convins că vor fi schimbări și în ceea ce privește Pilonul II și capitalizarea acelor fonduri care administrează Pilonul II”, a completat Kelemen.

Senatul a adoptat, luni, tacit, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 114/2018 care introduce măsuri fiscale, printre care se numără și „taxa pe lăcomie” pentru bănci. Propunerea legislativă a trecut de Senat fără raportul Comisiei de buget. Astfel, actul normativ care introduce măsuri fiscale va fi dezbătută și adoptată de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

OUG 114/2018 privind implementarea unor măsuri fiscale a adus numeroase nemulţumiri din partea mai multor instituţii, dar şi companii. Printre nemulţumiţi se numără băncile, dar şi administraţiile locale.

Actul normativ a fost adoptat în luna decembrie de către Guvern, iar principalele prevederi sunt: Preţul la gaze şi energie electrică va fi plafonat pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%; mişcorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% şi majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.