Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor le ține lecții partidelor românești: 'Văd o competiție exclusiv pe subiecte interne, de parcă ne-am pregăti de alegeri interne'

http://ziuadecj.realitatea.net
Kelemen Hunor - Viktor Orban

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a criticat partidele românești care nu prezintă, înaintea alegerilor pentru Parlamentul Europan, subiecte de politică europeană, ci doar subiecte interne, candidații abordând teme naționaliste, „piperate cu șovinism și mesaje anti-maghiare”.

Kelemen Hunor a declarat, joi, la Cluj-Napoca, la prezentarea programului electoral al UDMR pentru alegerile europarlamentare „Transilvania prosperă, Europa puternică”, alături de candidații Uniunii, că are impresia că toată lumea se pregătește pentru altceva, nu pentru alegerile europarlamentare.

Citește și: Avertisment serios al lui Rareș Bogdan, după OUG-ul anunțat de Guvern: ‘Stați să vedeți ce începe’

„Aceste alegeri europene sunt, poate, cele mai importante din ultima perioadă, toată lumea acceptă și recunoaște că este nevoie de reforme. Dacă mă uit la partidele românești, văd o competiție exclusiv pe subiecte interne, de parcă ne-am pregăti de alegeri interne. De la nimeni nu am auzit subiecte de politică europeană, priorități pentru UE, gânduri și propuneri pentru o reformă a UE. Parcă toți candidații merg pe o pârtie foarte îngustă, este vorba despre naționalism, naționalism și mai puternic, din când în când piperat cu șovinism și mesaje anti-maghiare. Parcă toată lumea se pregătește pentru altceva, nu pentru alegeri europarlamentare. Noi, în acest cor, vrem să venim cu teme europene, inclusiv despre reforma UE”, a spus Kelemen.

Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc în data de 26 mai.

Citește și: Lovitură de grație pentru Guvern! Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.