Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor, mesaj MISTERIOS despre Dragnea: Poate vor mai apărea lucruri ce-l vor dezechilibra

Inquam Photos / Liviu FLorin Albei
Dragnea DNA Inquam Photos

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni seara, la Târgu Mureş, în timpul manifestării de lansare a candidaţilor formaţiunii la alegerile parlamentare, că, dacă liderul PSD, Liviu Dragnea, şi-a pierdut 'feng shui-ul' după declaraţia sa referitoare la Unirea din 1918, "poate vor mai apărea nişte lucruri care îl vor dezechilibra puţin".

'Liviu Dragnea şi-a pierdut feng-shui-ul, poate vor mai apărea nişte lucruri care-l vor dezechilibra puţin pe Liviu Dragnea şi vom afla că şi el este un om sensibil. O să încercăm să spunem lucruri cu care putem să refacem echilibrul oamenilor care cred că maghiarimea din Transilvania trebuie să stea în poziţia ghiocelului. Dar nu o să fim noi în poziţia ghiocelului pentru că nu este un lucru bun, este o poziţie catastrofală, dezavantajoasă. S-au făcut o mulţime de acuzaţii, primarul Antal Arpad de exemplu, sau la Miercurea Ciuc. Data trecută s-a întâmplat cu Horvath Anna ceea ce s-a întâmplat, acum suntem la Târgu Mureş, în judeţul Mureş, şi lor putem să le transmitem mesajul că nu o stăm în poziţia ghiocelului', a susţinut Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale.

Citește și: Iubita unui celebru cântăreț român face VIDEOCHAT cu o prietenă / VIDEO

Acesta a subliniat că Uniunea nu va fi interesată de 'problemele estetice în politică', nu va da înapoi, ci va merge înainte, indiferent câţi 'vor fi scoşi din peisaj'.

'Dacă cineva va fi scos din peisaj, vor fi 100 care vor păşi în locul acelei persoane şi care continuă munca pe care am început-o', a susţinut Kelemen Hunor.

Citește și: E VIRGINĂ la 30 de ani și și-a pus silicoane: Sora Iuliei de la Abracadabra / FOTO HOT

Liderul UDMR a spus că, pe data de 11 decembrie, maghiarii pot arăta că sunt o comunitate puternică şi că, după 100 de ani 'de când România este casa noastră şi casa noastră', au rămas o comunitate, care nu doreşte o fericire individuală, ci împreună.

'Nu vrem să fim fericiţi individual ci împreună, ca şi o comunitate. Putem să arătăm că există 1,3 milioane de oameni aici, care au voinţă şi scopuri şi vor să rămână o comunitate maghiară puternică. În ciuda tuturor încercărilor de asimilare, încă suntem aici (...) Din Partium până în Braşov pornim cu nişte candidaţi al căror program ne poate reda încrederea în politicianul maghiar din Transilvania. Valorile transilvănene, în 100 de ani, au fost păstrate, de la Adunarea generală de la Turda, înainte ca în Anglia să fie adoptată Carta despre libertatea de confesiune', a afirmat acesta.

Citește și: Cuplurile care ascultă muzică împreună au o viață sexuală mai bună

Kelemen a mai subliniat că UDMR are soluţii pentru maghiarii din Transilvania, că limba maghiară trebuie recunoscută ca o a doua limbă oficială regională, iar promisiunile făcute 'trebuie ridicate la rang de lege'.

'Pragul de limbă trebuie coborât la 10% de la 20%, nu după mofturile unor lideri de instituţii', a afirmat liderul UDMR.

Citește și: EXPERIMENT A ieșit goală pe stradă, dar nimeni nu și-a dat seama: Cum e posibil / VIDEO

În urmă cu o seară, preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat că speră să îl audă pe liderul UDMR, Kelemen Hunor, că Unirea din 1918 a fost o victorie şi pentru maghiari.

'Poziţia mea şi a PSD-ului este la fel de clară şi tranşantă. Pentru noi, românii, Unirea de la 1918 a fost foarte avantajoasă. Eu cred că această declaraţie a lui Kelemen Hunor este mai mult decât nefericită. El spune că pentru ei unirea a creat dezavantaje. Ei fiind cine? Ei fiind tot cetăţeni români (...) Categoric nu sunt de acord cu această declaraţie. Sper să o nuanţeze în perioada următoare şi sper să aud de la domnul Kelemen Hunor, care este preşedintele unui partid înregistrat în România, este o persoană juridică română, să spună că Unirea de la 1918 a fost o victorie şi pentru ei, pentru că a fost o victorie pentru naţiuea română', a susţinut politicianul.

Citește și: Ce și-a TATUAT o cunoscută afaceristă pe spate / FOTO

Acesta a spus că afirmaţiile lui Kelemen Hunor i-a stricat feng shui-ul şi a considerat că liderul UDMR s-a înscris într-un registru care parcă i-ar aparţine lui Tokes Laszlo.

'Recunosc că mi-a stricat şi mie feng-shui-ul declaraţia domnului Kelelmen Hunor. Încerc să îmi revin (...) Face parte dintr-un registru care parcă îi aparţine domnului Tokes. Vrea să ia mai multe voturi? Oricum au voturile asigurate, dar declarţia rămân. Eu nu le uit', a arătat Dragnea, informează agerpres.ro.

Citește și: PREMIERĂ MEDICALĂ: Au fost create ovule din alte celule

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.