Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor nu stă la discuții: 'Marea majoritate a sporurilor vor fi anulate, unele vor fi înlocuite cu premii'

Inquam Photos / Octav Ganea
Kelemen Hunor

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, marţi, că marea majoritate a sporurilor acordate în prezent bugetarilor vor fi desfiinţate, începând cu anul viitor, anunță AGERPRES.

Vicepremierul a precizat, într-o emisiune la Realitatea Plus, că sporurile ar putea fi înlocuite de premii pentru cei care fac performanţă şi sunt eficienţi.

"Urmează un proiect de lege prin care toate sporurile vor fi discutate şi marea majoritate a sporurilor vor fi anulate, fiindcă nu se poate prin ordonanţă de urgenţă. Trebuie o analiză foarte serioasă. (...) În acest an sporurile rămân în venitul de bază. (...) Marea majoritate a sporurilor trebuie să dispară şi eventual pentru ordonatorii principali de credite trebuie lăsată posibilitatea de a da premii pentru cei care au performanţă, pentru cei care au eficienţă şi atunci se poate diferenţia între oameni care îşi fac treaba aşa cum trebuie. Dar e nevoie de o analiză. Nu se poate face într-o lună de zile o asemenea analiză şi nu se poate prin ordonanţă de urgenţă", a subliniat Kelemen Hunor.

Citește și: Video. Scenă uluitoare! Dan Barna și-a luat aere de vicepremier!

Acesta a adăugat că a fost o discuţie lungă în coaliţie privind sporurile bugetarilor şi că este convins că de anul viitor aceste sporuri nu vor mai exista.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.