Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor propune și el un pact național: Ce-și dorește liderul UDMR

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri seară, în cadrul conferinţei "Centenarul nostru - Tineri pentru o Românie multiculturală" desfăşurată la Sfântu Gheorghe, că pledează pentru un "un consens, un pact naţional pe învăţământ", apreciind că educaţia este unul dintre principalele resorturi ce pot contribui la schimbarea în bine a României.

"Ar trebui un consens, ar trebui un pact naţional pe învăţământ (...) Hai să ne înţelegem şi nu ne atingem de acest sistem zece ani de zile, să vedem ce roade va da aduci. Bătălia politică putem să o dăm în alte domenii, în alte zone, în alte segmente, dar educaţia trebuie să o scoatem din această luptă permanentă şi din această aşa-zisă reformă (...) Eu cred că educaţia poate schimba România, fără a reforma sistemul de învăţământ nu vom schimba prea mult", a afirmat Kelemen Hunor, informează agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV Tribunalul București spune că ministrul Justiției a încălcat legea

Liderul UDMR a adăugat că, personal, ar îmbrăţişa modelul de învăţământ finlandez, care este centrat pe copil, pe dezvoltarea abilităţilor personale ale fiecăruia.

"În momentul de faţă, învăţământul românesc arată ca un teren de fotbal unde s-au jucat cu caii şi după aceea cu mistreţii. Totul e distrus şi vine doamna ministru şi mai aranjează un colţ. Apoi vine alt ministru şi aranjează şi el în partea cealaltă. Miniştrii din învăţământ se schimbă din şase în şase luni. Este catastrofal şi fiecare are impresia că trebuie să reformeze învăţământul (...). Eu aş opta pentru un model de învăţământ cum este în Finlanda şi vă spun de ce: în centrul sistemului trebuie să fie copilul, nu curricula, nu profesorul, ci copilul", a declarat Kelemen Hunor.

Citește și: Viorica Dăncilă i-a executat azi! Pe cine a dat afară din Guvern

În opinia sa, ar fi necesar ca din clasa a V-a să fie introduse noţiuni legate de multiculturalism şi să se creeze posibilitatea ca în zonele mixte din punct de vedere etnic fiecare copil să poată învăţa şi limba celeilalte etnii, fapt ce ar conduce la o mai bună cunoaştere şi înţelegere reciprocă.

Evenimentul a fost organizat de Conferinţa Tineretului Maghiar din România şi Consiliul Tinerilor din România, cu sprijinul Departamentului pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României.

Citește și: Olguța Vasilescu a răbufnit: Cum dracului vine criza peste noi doar când se apropie ăștia de guvernare? .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.