Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kelemen Hunor spune că e GATA să pună umărul la DEMITEREA Vioricăi Dăncilă: Ce condiții are UDMR pentru a vota moțiunea de cenzură

twitter.com
Hunor Dragnea

UDMR este pregătită să voteze o moțiune de cenzură prin care Viorica Dăncilă să fie demisă! Însă, liderul Uniunii, Kelemen Hunor, pune câteva condiții. El le cere liderilor din Opoziție să îi răspundă pe cine vor pune premier, cine vor fi viitorii miniștri și care este programul de guvernare.

Hunor a declarat că și cu votul UDMR, partidele din Opoziției tot nu au numărul total de parlamentari pentru ca moțiunea de cenzură să treacă.

Citește și: Lovitură pentru Pro TV. Antena 1 i-a luat iar fața

”Moţiunea de cenzură se anunţă din septembrie. Eugen Tomac a avut deja moţiunea scrisă la 1 septembrie, au trecut aceste aproximativ trei luni, încă nu există o moţiune de cenzură. Au zis că o depun pe 10 decembrie, apoi pe 11, pe 12. Încă nu s-a depus o moţiune de cenzură. Până când nu se depune o moţiune de cenzură, discutăm doar teorii, ipotetic. Noi nu am văzut moţiunea de cenzură, textul am înţeles că e gata, dar nu am văzut. Pe de altă parte, am avut o discuţie cu Dan Barna, preşedintele USR, am avut o discuţie cu Eugen Tomac, preşedinte PMP, şi am avut discuţii cu colegii deputaţi din PNL. Dar n-am avut nicio discuţie cu Ludovic Orban. Este adevărat că noi ne-am intersectat la Hamburg, la Congresul CDU, am dat mâna, ne-am salutat, dar nu am discutat despre moţiunea de cenzură deloc. Acest lucru nu înseamnă că dacă mă caută nu vom discuta, dar astăzi, până la această oră, încă nu a avut loc nicio discuţie. Cu colegii de la PNL am mai discutat în plen, pe holuri. Rămâne întrebarea – Opoziția vrea într-adevăr să guverneze? Cine este premierul, care este majoritatea, cine sunt miniştrii, care este programul de guvernare. Încă nu am primit niciun răspuns la această întrebare simplă, de bun simţ şi extrem de modestă. Fiindcă OK, nu trebuie să mă iei pe mine în serios, că sunt mic şi neglijabil în Parlament, dar ţara, totuşi, dacă vrei să guvernezi, aşteaptă să ştie în ce direcţie vrei să mergi, cu cine vrei să mergi, cine este premierul. I-am spus şi domnului Tomac: 'Cine este propunerea dvs. de premier? L-am întrebat pe Dan Barna, nu am primit răspuns. Am întrebat la PNL, nu am primit. Poate vin cu Ludovic, poate vin cu Dan Barna, poate vin cu Tomac, cu Băsescu premier. Am impresia că aici se întâmplă lucrul următor – sesiunea și moțiunea.

Toți au spus că le lipsesc 51-52 de voturi. De unde le aduni? UDMR are 30. Dacă sunt convinși că lucrurile merg extrem de bine după moțiunea de cenzură sigur vor exista voturi. Cine ar incerca să formeze o majoritate, fiindcă nu avem timp la dispoziție. În acest moment nu există o majoritate, nici cu noi, nici fără noi, nici cu minoritățile. Ar trebui să știm cine va conduce această majoritate.”, a spus Kelemen Hunor.

Citește și: Au dat cărțile pe față! Ce au făcut, de fapt, Eugen Teodorovici și Sorina Pintea în Cuba .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.