Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kievul dă detalii despre politicianul prorus arestat, care a apărut pe FB-ul lui Zelenski cu cătușe la mâini: Rusia neagă legăturile cu spionul ucrainean

Viktor Medvedciuk

Administraţia de la Kiev a anunţat, miercuri seară, că politicianul ucrainean prorus Viktor Medvedciuk, arestat marţi, intenţiona să fugă în regiunea separatistă moldoveană Transnistria, dar Administraţia de la Moscova a negat că ar avea contacte cu opozantul ucrainean, anunță mediafax.

Viktor Medvedciuk, considerat un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost capturat marţi de agenţi ai Serviciului ucrainean de securitate (SBU).

Administraţia de la Kiev a anunţat că Viktor Medvedciuk intenţiona să aibă contacte cu agenţi ai Serviciului Federal de Securitate rus (FSB) în regiunea separatistă moldoveană Transnistria, după care urma să fie transferat la Moscova. Medvedciuk a fost capturat la periferia Kievului, în timp ce se îndrepta spre frontiera Ucrainei cu Transnistria, o regiune separatistă moldoveană în care sunt trupe ruse.

Autorităţile ucrainene îl acuză pe Viktor Medvedciuk de trădare, dar acesta a negat acuzaţiile.

Preşedintele Volodimir Zelenski a propus eliberarea lui Viktor Medvedciuk într-un schimb de prizonieri cu Rusia. Dar Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că nu există contacte ale politicianului ucrainean prorus cu oficiali de la Moscova. "În privinţa schimbului de prizonieri, despre care indivizi de la Kiev vorbesc cu atâta pasiune, Medvedciuk nu este cetăţean rus şi nu are nicio legătură cu operaţiunea militară specială. Este un politician străin", a explicat Dmitri Peskov, citat de BBC News.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.