Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kievul denunță 'propaganda rusă' în replică la 'zvonurile' de trafic de arme provenind din Ucraina

haszon.hu
razboi ucraina rusia ucraina tanc

Kievul a denunţat miercuri "propaganda rusă" în replică la "zvonurile" de trafic de arme provenind din Ucraina, dând asigurări că armele furnizate de occidentali sunt toate "contabilizate cu grijă şi trimise pe front", relatează AFP, potrivit agerpres.

Mihailo Podoleak, un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a descris livrările de arme ale Washingtonului şi ale statelor europene drept "o chestiune de supravieţuire" pentru ţara sa şi "supravegherea" acestor arme drept "o prioritate".

"Toate armele primite de Ucraina, inclusiv armele cu rază lungă de acţiune, sunt contabilizate cu grijă şi trimise pe front", a precizat el pe Twitter.

"Toate celelalte zvonuri reprezintă o banală propagandă rusă vizând perturbarea livrărilor", a conchis el.

Comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson a anunţat luni, la Praga, crearea unui "hub de susţinere pentru securitatea internă şi gestiunea frontierelor în (Republica) Moldova", ţară candidată la aderarea la UE, a cărei primă reuniune a fost consacrată traficului cu arme de foc.

"Avem unele indicii" privind un trafic, a spus Ylva Johansson, adăugând că "ştim câte arme sunt în Ucraina şi, bineînţeles, nu toate sunt mereu pe mâini bune".

Uniunea Europeană este îngrijorată să nu vadă repetându-se scenariul războiului din fosta Iugoslavie, unde de traficul de arme a profitat crima organizată.

Arme provenind din fosta Iugoslavie au ajuns şi în mâinile jihadiştilor care au lovit în ultimii ani Europa occidentală, precum la momentul atacurilor de la Paris din 13 noiembrie 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.