Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kievul nu prea are nevoie de blindatele Marder - Politicieni germani solicită să fie livrate şi vehicule mai moderne

blindate marder

Administraţia de la Kiev a salutat decizia Germaniei de a furniza tancuri Marder Ucrainei, dar consideră că acţiunea este "tardivă", în timp ce unii politicieni germani solicită să fie livrate şi vehicule mai moderne, notează mediafax.

"Este decizia corectă, dar este o decizie tardivă", a reacţionat Andrii Melnik, adjunct al ministrului de Externe de la Kiev şi fost ambasador al Ucrainei la Berlin, citat de site-ul Tagesschau.de. Melnik consideră că Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, este responsabil de ezitările de până acum şi cere echiparea rapidă a armatei ucrainene cu armament.

Unii politicieni germani, atât din formaţiunea de opoziţie Uniunea Creştin-Democrată / Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU), cer furnizarea de vehicule militare suplimentare, mai moderne, Ucrainei.

Alexander Dobrindt, un politician din cadrul Uniunii Creştin-Sociale, a cerut furnizarea de vehicule militare de tip Leopard.

Guvernul Olaf Scholz a transmis, vineri, că tancurile de tip Marder şi sistemul antiaerian Patriot vor fi livrate Ucrainei până la sfârşitul lunii martie, argumentând că pregătirea militarilor ucraineni pentru utilizarea capabilităţilor militare va dura.

Pe fondul cererilor unor politicieni germani, Ministerul Apărării de la Berlin a anunţat vineri că analizează posibilitatea de a transfera Ucrainei şi transportoare blindate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.