Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unde nu ajunge armata lui Vladimir Putin, ajung hackerii lui: Killnet vrea să distrugă Lituania

news.sky.com
hacker

Grupul rus de hackeri Killnet anunţă că va continua în cursul zilei de marţi atacul cibernetic major asupra Lituaniei, ca represalii pentru decizia Vilniusului de a interzice tranzitul unor mărfuri sancţionate de Uniunea Europeană către exclava rusă Kaliningrad, relatează Reuters.

Premierul Lituaniei, Ingrida Simonyte, a declarat că instituţiile guvernamentale lucrează 24 de ore pe zi pentru a ”remedia problemele pe măsură ce sunt găsite”, scrie news.ro.

”Acesta nu este primul atac. Am experimentat multe atacuri cibernetice începând cu 24 februarie”, a spus ea, referindu-se la ziua în care Rusia şi-a lansat invazia în Ucraina.

Atacurile anterioare au inclus scanare intensă pentru vulnerabilităţi în computerele guvernamentale, a mai spus premierul.

Şeful Uniunii Europene pentru politică externă, Josep Borrell, a declarat săptămâna trecută că Lituania ”aplică doar sancţiunile Uniunii Europene” cu privire la interzicerea transportului anumitor mărfuri către Kaliningrad şi nu a luat nicio decizie unilaterală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.