Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong Un jubilează în plină pandemie: lupta contra Covid-19 a fost un 'succes strălucit'

The Guardian
Kim Jong Un

Liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a arătat mulţumit de "succesul strălucit" obţinut de ţara sa în lupta contra Covid-19 dar a avertizat că ridicarea grăbită a măsurilor ar putea determina o criză "inimaginabilă", a transmis vineri agenţia oficială KCNA, citată de AFP, scrie news.ro.

Kim Jong Un s-a exprimat în timpul unei reuniuni a Partidului Muncitorilor, consacrată joi impactului virusului, în timp ce ţara şi-a închis graniţele şi a plasat mii de persoane în izolare de şase luni.

"Am prevenit minuţios pătrunderea acestui virus malign" şi "am menţinut o situaţie anti-epidemică stabilă în ciuda crizei sanitare mondiale", a declarat el, potrivit agenţiei.

Este vorba despre "un succes strălucit obţinut datorită managementului de prevenire al Comitetului central al partidului şi a unui spirit de voluntariat de care au dat dovadă toţi cei care, la unison, respectă ordinele Comitetului central de partid", a afirmat el.

Ministrul Fondurilor Europene anunță marele plan de un miliard de euro

Totuşi, naţiunea trebuie să "rămână în alertă maximă, în special având în vedere noile focare apărute în "ţările vecine”, a avertizat el.

"El a repetat de mai multe ori că o ridicare grăbită a măsurilor anti-epidemice ar determina o criză inimaginabilă şi ireparabilă", notează KCNA.

Phenianul nu a raportat niciun caz de Covid-19, o versiune pe care experţii nu o cred în condiţiile în care virusul apărut în China vecină s-a răspândit pe toate continentele.

Coreea de Nord a luat totuşi măsuri drastice, ănchizând frontierele şi impunând o izolare pentru mii de persoane.

Un expert al ONU a avertizat luna trecută cu privire la creşterea insecurităţii alimentare ca urmare a închiderii frontierelor.

Mai mult de 40% din populţie a fost deja considerată nesigură în privinţa hranei înainte de criza de coronavirus, cu numeroase cazuri de malnutriţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.