Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Fondurilor Europene anunță marele plan de un miliard de euro

Inquam Photos/ Octav Ganea
Marcel Bolos

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, susține că un miliard de euro ar putea fi atrase pentru a ajuta întreprinderile mici și mijlocii, dar și pentru sectorul HoReCa.

Citește și: Guvernul a schimbat legea pensiilor: scade cu 13 ani vârsta standard de pensionare pentru anumite categorii de angajați și se recalculează pensiile

”În planul de relansare economică, suma de un miliard de euro este destinată întreprinderilor mici și mijlocii. Discutăm despre graturii de sumă fixă care pornesc progresiv, dar și de acordarea de graturi pentru investiții care se vor acorda, între 50.000 euro și 200.000 euro.

Propunerile care au fost discutate și urmează să fie aprobate de Guvern sunt ca acești bani să meargă către zonele de activitate cele mai afectate, cum este HoReCa, ne gândim la acordarea de granturi pentru cei din artele spectacolului, deci, pe cultural și în IMM cei care vor să-și relocheze activitățile”, a declarat Marcel Boloș la Realitatea PLUS.

Referitor la cei care vin în țară să-și găsească un loc de muncă, ministrul a vorbit despre măsuri financiare acordate angajatrilor.

”Guvernul României a aprobat două măsuri active pentru cei care și-au pierdut locurile de muncă. Se încadrează cei care s-au întors în țară, se suportă 45 la sută din costurile cu salariul. Și celor care au trecut de 50 de ani li se supărtă 50 la sută din salariu.

Am alocat 350 milioane de euro pentru echipamante medicale, este în implementare la minister. Banii sunt destinați pentru echipamente de protecție medicală, dar și pentru stocurile din un al doilea eventual val”, a mai precizat ministrul Fonsurilor Europene, la Realitatea la PLUS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.