Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong Un s-ar fi vaccinat anti-COVID-19! Ce variantă de vaccin a preferat liderul nord-coreean / SURSE

Kyodo News
Kim Jong Un Coreea de Nord

China a pus la dispoziţia liderului nord-coreean Kim Jong Un şi a familiei acestuia un vaccin experimental anti-coronavirus, a afirmat marţi un analist american, care citează două surse neidentificate din serviciile de informaţii nipone, transmite Reuters, conform agerpres.ro.

Potrivit lui Harry Kazianis, expert în Coreea de Nord la institutul de analize Center for the National Interest din Washington, Kim, familia sa şi mai mulţi înalţi responsabili ai regimului de la Phenian au fost vaccinaţi.

Nu este clar ce companie anume a livrat vaccinul şi dacă s-a dovedit că acesta este sigur, a menţionat expertul.

Unii experţi se îndoiesc însă că liderul nord-coreean ar folosi un vaccin experimental.

Adrian Mutu va fi noul antrenor al CFR Cluj


Choi Jung-hun, expert în boli infecţioase fugit din Coreea de Nord în Coreea de Sud în 2012, a apreciat că, "fie şi dacă ar exista un vaccin chinezesc deja aprobat, niciun medicament nu este perfect şi (Kim) nu şi-ar asuma riscul, când are atâtea adăposturi unde se poate izola aproape complet".

Mark Barry, analist pentru Asia de est şi editor la International Journal on World Peace, a estimat la rândul său că liderul nord-coreean ar prefera vaccinuri europene avizate celui furnizat de Beijing. "Riscul este prea mare. Dar e mulţumit să primească echipamente de protecţie personală chinezeşti", a menţionat Barry.

Harry Kazianis a scris într-un articol în publicaţia online 19FortyFive, citându-l pe cercetătorul american Peter Hotez, că cel puţin trei companii din China lucrează la un vaccin anticoronavirus, între care Sinovac Biotech Ltd, CanSinoBio şi Sinopharm Group.

Sinopharm susţine că vaccinul pe care îl produce a fost folosit deja de 1 milion de persoane în China, deşi nu se ştie ca vreuna dintre companii să fi lansat public faza a treia a testelor clinice pentru tratamentele lor anti-COVID-19, menţionează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.