Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong Un și-a numit un înlocuitor. Cine va ocupa funcția de 'prim secretar'

evz
kim jong un

Partidul Muncitorilor din Coreea de Nord și-a modificat statutul pentru a crea o a doua poziție de conducere sub Kim Jong Un a anunțat, marți, agenția de știri Yonhap din Coreea de Sud.

Titularul noului post de „prim secretar” va conduce ședințe în numele lui Kim Jong Un. Potrivit agenției de știri sud-coreene, Kim Jong Un vrea să scape de „povara” gestionării partidului, transmite Știri.md.

Kim Jong Un a folosit el însuși denumirea de „prim secretar” din 2012 până în 2016, când a devenit „secretar general”.

Noul post va fi ocupat de cel mai în vârstă dintre cei șapte secretari ai partidului. Cel mai probabil, poziția a fost deja ocupată de Jo Yong Won.

Jo, considerat unul dintre cei mai apropiați asistenți ai lui Kim, a fost văzut de analiști ca numărul trei în stat, după Kim Jong Un și Choe Ryong Hae, președintele Comitetului permanent al Adunării Populare Supreme.

„Aceasta pare a fi tendința mai largă a Coreei de Nord de a delega și redistribui unele dintre atribuțiile lui Kim Jong Un către alte persoane, însă nu neapărat și puterea sa, și de a raționaliza structura de conducere a partidului”, a declarat pentru Reuters Rachel Minyoung Lee, expert în politica internă a Coreei de Nord.

Anul trecut, agenția de informații sud-coreeană preciza că sora lui Kim, Kim Yo Jong, îi slujea drept „al doilea comandant de facto”, dar nu a fost desemnată în mod oficial succesorul dictatorului nord-coreean.

În același timp, la Congresul din ianuarie, din statutul Partidului Muncitorilor a fost eliminat termenul ”songun” sau ”politică militară pe primul loc”, un cuvânt cheie în era Kim Jong Il.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.