Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong Un spune că SUA sunt 'cel mai mare inamic' al țării sale: Coreea de Nord pregătește OFENSIVA NUCLEARĂ

www.stirileprotv.ro
Kim Jong Un

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a afirmat că Statele Unite sunt "cel mai mare inamic” al ţării sale, o declaraţie provocatoare adresată celei mai mari puteri din lume în ajunul începerii preşedintelui ales Joe Biden, relatează AFP.

Kim Jong Un a asigurat, de asemenea, că ţara sa va achiziţiona un submarin nuclear, a raportat sâmbătă agenţia oficială KCNA, scrie news.ro.

Citește și: Se complică situația pentru sistemul sanitar din România: Au apărut primele cazuri de gripă ‘normală’

Phenianul "ar trebui să se concentreze şi să se dezvolte pentru a supune Statele Unite, cel mai mare obstacol în calea revoluţiei noastre şi cel mai mare inamic al nostru", a spus el la cea de-a 8-a convenţie a partidului de guvernământ, potrivit agenţiei.

Declaraţia sa vine cu mai puţin de două săptămâni înainte ca Joe Biden să preia funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

Citește și: Vaccinul Moderna va ajunge în România! Care sunt principalele diferențe între cele două tipuri de vaccin

"Indiferent cine este la putere în SUA, adevărata natură a SUA şi politicile sale fundamentale faţă de Coreea de Nord nu se schimbă niciodată”, a spus Kim, promiţând să extindă legăturile cu "forţele independente şi antiimperialiste”.

Kim a spus că „tehnologia de ghidare cu focoase multiple” se află în etapa finală, în timp ce studiile asupra zborului hipersonic „sunt complete”, Coreea de Nord pregătind testarea și producția rachetelor.

Citește și: Veste bună pentru europeni! UE a încheiat un nou acord cu Pfizer-BioNTech în vederea achiziționării a 300 de milioane de doze

Îmbunătățirile armelor nucleare tactice, menite să fie utilizate la distanță mai scurtă și care sunt adesea mai puțin distructive decât armele nucleare strategice, sunt, de asemenea, finalizate, a spus Kim. Cercetările în domeniul submarinelor cu energie nucleară sunt complete și în „etapele finale ale examinării”, a spus Kim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.