Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kim Jong Un va efectua o vizită oficială în Vietnam 'în zilele următoare'

www.stirileprotv.ro
Kim Jong Un

Liderul nord-coreean Kim Jong Un va efectua o vizită oficială în Vietnam "în zilele următoare", a anunţat sâmbătă, într-un comunicat, Ministerul de Externe de la Hanoi, care se pregăteşte pentru summitul pe care liderul de la Phenian îl va avea cu preşedintele american Donald Trump săptămâna viitoare, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Vizita are loc la invitaţia secretarului general al Partidului Comunist aflat la guvernare, Nguyen Phu Trong, se arată în comunicatul oficial, care nu oferă detalii suplimentare. 

Summitul de la Hanoi (27 - 28 februarie) este al doilea după întâlnirea istorică a celor doi lideri din 12 iunie 2018, în Singapore. 

Mass-media de stat din RPD Coreeană nu a confirmat încă nici deplasarea în Vietnam a liderului suprem al ţării şi nici întâlnirea la nivel înalt cu preşedintele SUA. 

Pe 26 februarie, autorităţile vor interzice circulaţia pe şoseaua pe care Kim Jon Un este aşteptat să intre în Hanoi, preluat de o maşină de la o staţie de tren aflată la frontiera Vietnamului cu China, conform informaţiilor apărute în mass-media de stat vietnameze. 

În acelaşi timp însă, se fac pregătiri pentru primirea liderului nord-coreean pe calea aerului, conform unei surse la curent cu detaliile organizării vizitei, citată de Reuters.

Citește și: MAE, atenţionare de călătorie pentru Grecia: Cod portocaliu de furtuni puternice, cu vânt intens şi valuri violente, în zona Mării Egee

A fost preferat, ca locul al desfăşurării summitului, Casa de Oaspeţi a Guvernului, o clădire din epoca colonială situată în centrul capitalei, conform informaţiilor obţinute miercuri de Reuters din trei surse. Potrivit acestora, hotelul Metropole va fi locul de rezervă avut în vedere de organizatori pentru desfăşurarea summitului, iar Kim Jong Un ar putea fi găzduit, pe perioada şederii în Hanoi, de hotelul Melia. Mai mulţi muncitori au fost văzuţi în seara zilei de vineri întinzând cabluri de comunicare pe străzile din spatele hotelului Metropole. 

Totodată, unele organizaţii mass-media străine au primit o notă din partea Ministerului de Externe, prin care se interzic transmisiunile live în jurul hotelului Melia şi a lacului Hoan Kiem din centrul capitalei. Transmisiune live vor fi de asemenea interzise şi în preajma hotelului JW Marriott, unde este aproape sigur că preşedintele Trump va urma să locuiască. 

Câteva hoteluri din jurul lacului Hoan Kiem, un loc turistic popular al capitalei vietnameze, vizitate sâmbătă de Reuters, au confirmat că le-a fost solicitat de către autorităţi să restricţioneze accesul pe acoperiş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.