Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kinga Barabasi, medalie de aur pentru România în proba de teqball la Jocurile Europene de la Cracovia

zi-de-zi.ro
Teqball

Sportiva română Kinga Barabasi, numărul cinci mondial, a cucerit medalia de aur în proba feminină de simplu a concursului de teqball la Jocurile Europene de la Cracovia - Malopolska (Polonia), joi, după ce a învins-o în finală pe franţuzoaica Amelie Julian cu 2-0 (12-9, 12-6).

Barabasi a obţinut victorii pe linie în Grupa C, 2-0 (12-5, 12-4) cu jucătoarea slovacă Adriana Kecerova, 2-0 (12-7, 12-7) cu cehoaica Iva Burvalova, 2-0 (12-7, 12-4) cu portugheza Carla Couto. În sferturile de finală, românca a dispus de germanca Dana Hillmann cu 2-0 (12-7, 12-4), iar în semifinale a întrecut-o pe daneza Nanna Lind Kristensen cu 2-0 (12-4, 12-7), conform Agerpres

De remarcat parcursul perfect al româncei, care nu a pierdut niciun set în drumul său spre medalie.

Finala cu franţuzoaica Amelie Julian era programată iniţial miercuri seara, dar a fost amânată pentru joi, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

România are asigurată o medalie şi la simplu masculin, probă în care Apor Gyorgydeak, campionul mondial şi numărul unu mondial, va juca joi seara finala cu polonezul Adrian Duszak.

Joi, Gyorgydeak i-a învins în Grupa A pe slovacul Marian Badar, cu 2-0 (12-4, 12-6), şi pe portughezul Joao Pinheiro, cu 2-0 (12-4, 12-3), în sferturi a dispus de ucraineanul Oleg Usîcenko, scor 2-0 (12-3, 12-3), iar în semifinale a câştigat în faţa francezului Hugo Rabeaux cu 2-1 (12-11, 6-12, 12-7).

La Jocurile Europene din Polonia, România va mai fi reprezentată la teqball de de perechea Apor Gyorgydeak/Szabolcs Ilyes la dublu masculin şi de perechea Kinga Barabasi/Katalin Dako la dublu feminin.

Bilanţul României la Jocurile Europene de la Cracovia - Malopolska este până acum de 13 medalii, patru de aur, patru de argint şi cinci de bronz.

Medalii de aur au câştigat ciclistul Vlad Dascălu la mountain bike, atleta Claudia Bobocea la 1.500 metri, Bernadette Szocs la tenis de masă (simplu feminin) şi Kinga Barabasi la teqball (simplu feminin), medalii de argint au cucerit atletele Bianca Ghelber la aruncarea ciocanului şi Daniela Stanciu la săritura în înălţime, de Cătălin Chirilă la canoe simplu pe 500 metri, precum şi de scrimera Ilinca Pantiş la sabie, în timp ce medaliile de bronz au fost obţinute de karateka Ştefan Comănescu la cat. 67 kg (kumite), atleta Andrea Miklos la 400 m, scrimera Mălina Călugăreanu la floretă, perechea Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt) şi Elizabeta Samara (simplu feminin) la tenis de masă.

România participă la Jocurile Europene de la Cracovia - Malopolska (21 iunie-2 iulie) cu 150 de sportivi, 74 la feminin, 76 la masculin, la 18 discipline sportive: atletism, badminton, baschet, box, ciclism, judo, kaiac-canoe, karate, rugby, sărituri cu schiurile, sărituri în apă, scrimă, taekwondo, tenis de masă, teqball, tir cu arcul, tir sportiv, triatlon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.