Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Kirilo Budanov recunoaște eșecul trupelor ucrainene: Armata ucraineană a încercat de mai multe ori să elibereze Centrala Nucleară Zaporijjia

news.ro
Kirilo Budanov

Şeful Direcţiei Principale de Informaţii (GUR) a Ministerului Apărării de la Kiev, Kirilo Budanov, a declarat că unitatea sa a încercat de trei ori să elibereze de sub ocupaţie rusă oraşul Enerhodar și Centrala Nucleară Zaporijjia, dar fără succes.

Într-un interviu acordat publicaţiei NV, Budanov a menţionat că, în timpul primei operațiuni, luptătorii ucraineni au ajuns lângă Enerhodar, dar nu au putut obţine un punct de sprijin. După aceea, militarii au încercat să ajungă pe malul stâng al Niprului, de încă două ori, iar la ultima dintre aceste încercări au participat câteva sute de oameni.

"Cu fiecare operațiune, luptătorii GUR au câștigat experiență, dar și ocupanții au devenit din ce în ce mai pregătiți" - a spus șeful informațiilor militare ucrainene. În momentul celei de-a treia aterizări amfibie, rușii au adus echipamente militare grele, inclusiv tancuri, chiar pe țărm, astfel încât forțele speciale ucrainene nu au reușit să îşi consolideze poziţia în zona respectivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.