Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaas Knot, membru al Consiliului guvernatorilor BCE: 'Creşterea pieţelor bursiere ar putea fi alimentată de speranţele privind redresarea economiei'

BCE

Continua creştere a pieţelor bursiere pe plan global ar putea fi rezultatul sporirii speranţelor în redresarea economiei, şi nu înseamnă neapărat că preţurile sunt umflate excesiv, a afirmat duminică Klaas Knot, membru al Consiliului guvernatorilor Băncii Centrale Europene, într-un interviu acordat televiziunii publice olandeze, transmite Reuters.

"Vedem cu siguranţă valori ridicate. Pieţele bursiere ar putea ţine cont de campania de vaccinare pe scară largă şi de redeschiderea economiilor. Am putea intra într-o perioadă de efervescenţă", a declarat Knot, care este şi guvernatorul Băncii Centrale a Olandei, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Vlad Voiculescu a ieșit pe ascuns din Ministerul Sănătății, pentru a nu da ochii cu protestatarii

Dar oficialul a avertizat investitorii individuali să nu se alăture recentelor tranzacţii bursiere care au dus la creşterea preţurilor acţiunilor unor companii, cum ar fi GameStop.

"Dacă acesta va deveni o competiţie între investitorii individuali şi investitorii profesionişti, este clar cine va avea în final de suferit: micii investitori, a apreciat Knot.

Şi Autoritatea de Supraveghere a Pieţelor Financiare din SUA (SEC) a anunţat vineri că va analiza acţiunile care ar putea "inhiba nejustificat" tranzacţionarea anumitor titluri de valoare, şi a avertizat că monitorizează cu atenţie potenţialele neregularităţi, pe fondul recentei volatilităţi de pe piaţa bursieră americană.

Oficialii SEC au atras atenţia asupra "activităţii de tranzacţionare manipulative" ilegale şi au dat asigurări că vor lucra îndeaproape cu alte autorităţi de reglementare pentru a monitoriza situaţia, după o săptămână dificilă de tranzacţionare, în timpul căreia o armată de mici investitori s-a luptat cu fondurile speculative de pe Wall Street pentru acţiunile GameStop şi ale altor companii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.