Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis cataloghează moțiunea simplă împotriva ministrului de Finanțe „o golăneală” a PSD: 'Atitudine de partid nereformat'

captura TV
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a catalogat, marți, de la Palatul Cotroceni, moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului de Finanțe, Florin Citu, care a trecut luni de Senat, ca fiind „o golăneală a PSD”, partid care demonstrează cu nu s-a reformat.

”În primul rând dați-mi voie să clasific puțin așa numită moțiune simplă din Senat, pe care o consider o golăneală a PSD-ului. Vă spun și de ce consider așa. În primul rând, așa numita moțiune simplă nu îndeplinește criteriile din regulamentul Senatului în ce privește felul în care se întocmește o moțiune simplă. În al doilea rând am putut să observăm, sper, majoritatea, cu indignare, cum fostul ministru al Finanțelor, înconjurat de un grup nemotivat de vesel, de senatori PSD, trecând prin față sau prin spatele celui care dădea un interviu, a considerat că este momentul să jignească pe actualul ministru al Finanțelor într-un mod incalificabil în fața camerelor de luat vederi. Asta îmi confirmă că a fost o golăneală intenționată și nu un derapaj birocratic”, a declarat Klaus Iohannis.

Citește și: BREAKING - Klaus Iohannis: Am decis retragerea decorației lui Adrian Năstase

El a mai spus că președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, ”pe care l-au ales probabil că să fie cuminte și să nu îi împiedice pe pesediști”, ar fi putut să oprească acest demers ”inoportun”.

”Așadar consider că este o ieșire incorectă, inadmisibila pe care a avut-o PSD în Senat, inoportună. De aici însă putem să tragem câteva învățăminte importante. Primul lucru ar fi că pentru PSD, în continuare, tot ce nu este PSD și tot ce nu servește direct pesediștii, nu este bun și trebuie jignit și arătat cu degetul. Este o atitudine pe care am clasificat-o, în campanie, drept nedemocratică, o atitudine de partid nereformat, o atitudine care arată dispreț pentru, chiar instituțiile democratice și un dispreț profund pentru români, trebuie să o spun și de dată această”, a adăugat șeful statului.

Senatorii au adoptat, luni, moțiunea simplă depusă de PSD la adresa ministrului de Finanțe Florin Cîțu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.