Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, CRITICAT DUR în presa maghiară: 'Intenţionează să anuleze drepturi minoritare care sunt în vigoare de 17 de ani'

Inquam Photos / Octav Ganea
klaus iohannis

Gestul președintelui României, Klaus Iohannis, de a contesta la CCR Codul Administrativ este criticat dur în presa maghiară.

"Rareori este atât de adevărată o veche zicală, dar Klaus Iohannis vrea să fie mai român chiar şi decât românii înşişi, scrie publicația maghiară 888.hu, citată de Rador. Potrivit sursei citate, Klaus Iohannis, preşedintele sas al României, a atacat la CCR Codul Administrativ al ţării. Iohannis a avut numeroase obiecţii legate de modificări, printre care şi părţile privind folosirea limbii materne. Noua lege ar stabili practici care funcţionează parţial de 17 ani, iar pe de altă parte ar acorda noi drepturi minorităţilor care trăiesc pe teritoriul României – de altfel şi saşilor.

Referitor la acest aspect, expertul în drept minoritar Attila Cseke şi-a exprimat îngrijorarea faţă de faptul că preşedintele Iohannis intenţionează să anuleze drepturi minoritare care sunt în vigoare de 17 de ani şi figurează şi în acorduri internaţionale – notează cotidianul Krónika", conform G4 Media.

Citește și: Informații REVOLTĂTOARE: cât a plătit manelistul Dani Mocanu ca să aibă mascații de la Jandarmerie în clipul său .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.