Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, nou ATAC la Liviu Dragnea: Nici pe vremea comuniștilor primitivi persoane penale nu au ajuns la conducerea statulu

hotnews.ro
iohannis

Presedintele României, Klaus Iohannis, sustine ca 'nici pe vremea comunistilor primitivi de dupa razboi' nu se discuta despre amnistie si gratiere si nu erau persoane condamnate care sa ocupe functii inalte in stat.

"Este in discutie acest referendum. Stiti bine ca am facut primii pasi de acum ceva vreme. I-am rugat pe colegii mei sa studieze problema, sa vedem cum putem aborda chestiunea sa fie si eficient. Una e sa discuti si sa nu mearga nimeni sa isi puna stampila, una e sa fie util. Un referendum convocat de presedinte nu produce rezultate obligatorii. Daca fac un referendum se numeste consultativ. Daca romanii merg si spun ca nu vor o relaxare a legislatiei penale, nu inseamna ca asta se si intampla, ca e consultativ si rezultatul nu e o obligatie pentru parlament. Unii m-ati urmarit in campania din 2014, am zis - atentie, romani, nu alegeti PSD ca vor amnistie si gratiere pentru ai lor cu probleme penale, vor veni cu abordare strict populistae sa se pastreze ei . Sunt lucruri spuse in 2014, le-am repetat in 2016 când am zis fara penali. Cumva au ajuns la guvernare, au ajnus ca au fost votati. Concluzia care este? E  bine sa judecam ce votam, pe cine, dar cel mai important e sa votam. In 2016, multi au considerat ca nici unii nici altii nu sunt grozavi si iata catastrofa. Cum sa ajunem in 2018 sa discutam, pe fata, de amnistie si gratiere ca niste oameni condamnati penal conduc partidul de guvernare. E inimaginabil, nici pe vremea comunistilor, nici a comunistilor primitivi, de dupa razboi, nu se intampla asa ceva. Nici după război persoane penale nu au ajuns la conducerea statului și dacă a dat Ceaușescu grațiere a dat-o pentru că a fost o aniversare a statului, dar în niciun caz ca să spele dosare. Democratia este in pericol", a declarat Klaus Iohannis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.