Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a ajuns în SUA. Cum arată agenda președintelui

rfi.ro
iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns miercuri în Statele Unite ale Americii, unde va participa la Summitul securităţii nucleare, va vizita Muzeul Memorial al Holocaustului şi se va întâlni cu comunitatea de români din Washington, transmite Agerpres

În cursul zilei de joi, Iohannis va vizita Memorialul Holocaustului şi va participa la cina oferită de preşedintele SUA, Barack Obama, la Casa Albă, în onoarea şefilor de delegaţii prezenţi la Summitul securităţii nucleare. 

Klaus Iohannis va participa vineri la sesiunea de deschidere a summitului, la un dejun de lucru şi la discuţia pe baza unui scenariu pregătit de organizatori care constă în prezentarea, prin intermediul unui videoclip, a unui caz ipotetic de terorism nuclear - furtul de material nuclear sau radioactiv de către actori nestatali şi utilizarea parţială a acestuia. La finalul summitului, preşedintele Iohannis va susţine o declaraţie de presă. 

Tot vineri, şeful statului se va întâlni cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Washington. 

Din delegaţia care îl însoţeşte pe Iohannis în SUA fac parte ministrul de Externe, Lazăr Comănescu şi consilierii prezidenţiali Leonard Orban, Andrei Muraru şi Cosmin Marinescu. De asemenea, şeful statului este însoţit de soţia sa, Carmen Iohannis. 

Înainte de plecarea în SUA, Klaus Iohannis a declarat că România se află în prima linie a statelor care îşi îndeplinesc 'pe deplin' angajamentele în domeniul securităţii nucleare, având un program nuclear clar şi o conduită responsabilă. 

"Din păcate, am văzut cu toţii în ultima vreme cât de prezentă este ameninţarea teroristă în Europa şi în întreaga lume. Atentatele care au zguduit recent oraşe şi capitale europene pun în pericol nu doar securitatea fizică a cetăţenilor noştri, ci sunt un atac împotriva valorilor şi principiilor pe care le reprezentăm. În faţa acestei ameninţări teroriste, care poate îmbrăca diferite forme, avem nevoie de solidaritate, responsabilitate şi acţiune comună. Summitul de la Washington este dedicat prevenirii terorismului nuclear prin întărirea arhitecturii globale în domeniul securităţii nucleare. Vreau ca mesajul României să se audă ferm de la Washington. România se află în prima linie a statelor care îşi îndeplinesc pe deplin angajamentele în domeniul securităţii nucleare, având un program nuclear clar şi o conduită responsabilă", a subliniat Klaus Iohannis. 

Şeful statului a anunţat că, în contextul deplasării la Washington, va vizita Muzeul Memorial al Holocaustului, "un proiect complet prin care este păstrată vie memoria victimelor Holocaustului". "De asemenea, voi avea o întrevedere cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Statele Unite şi, în special, din regiunea Washington", a mai spus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.