Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a băgat PSD în ședință: Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă, Lia Olguța Vasilescu pregătesc, la sediul partidului, strategia de atac

Agerpres
PSD

Premierul Viorica Dăncilă participă, marți, la ora transmiterii acestei știri, la ședința Biroului Politic Național al PSD, care are loc la sediul partidului din Kiseleff, după refuzul lui Klaus Iohannis de a o numi pe Lia Olguța Vasilescu la Transporturi și Ilan Laufer la Dezvoltare.

La sediul PSD din Kiseleff mai sunt prezenți Niculae Bădălău, noul ministru al Economie, chiar dacă acesta nu este membru al BPN, Lia Olguța Vasilescu, Dragoș Benea, Rodica Nassar, Mihai Fifore și Ionel Arsene.

Citește și: Pasiune nouă pentru fostul antrenor al Simonei Halep! Cu ce se ocupă Darren Cahill

Discuțiile liderului PSD, Liviu Dragnea, cu ceilalți social-democrați, vin în contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că nu va semna decretele de numire în funcția de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguța Vasilescu și pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale.

De asemenea, cu toate că CEx al PSD a decis, luni, remanierea lui Paul Stănescu de la Ministerul Dezvoltării, șeful statului nu a semnat decretul de revocare a acestuia din funcție.

Citește și: Lovitură pentru Călin Popescu Tăriceanu! Ce i se va întâmpla șefului Senatului

Noii miniștri ai Cabinetului Dăncilă au depus jurământul, marți, la ora 15.30, la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis urându-le succes în noul mandat.

Astfel, rând pe rând au depus jurământul Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educației, Marius-Constantin Budăi - ministrul Muncii și Justiției Sociale; Niculae Bădălău - ministrul Economiei; Valer-Daniel Breaz - ministrul Culturii și Identității Naționale; Alexandru Petrescu - ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale; Constantin-Bogdan Matei - ministrul Tineretului și Sportului; Gabriel-Beniamin Leș - ministrul Apărării Naționale.

Citește și: Salariile fabuloase ale angajaților la metrou. De ce fac grevă?

La finalul ceremoniei șeful statului s-a rezumat la a ura succes noilor membri ai Executivului. La ceremonie au mai fost prezenți premierul Viorica Dăncilă, vicepremierul Viorel Ștefan, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, și ministrul pentru Românii de Pretutindeni Natalia Intotero, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, și ministrul pentru IMM-uri, Radu Oprea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, nu a participat la ceremonia de învestitură a noilor miniştri deoarece nu a primit o invitaţie de la Palatul Cotroceni, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX. Nici preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu a fost prezent la ceremonie.

Citește și: Veste bună pentru abonații RCS&RDS! Ce beneficii vor avea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.