Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a decis cum se poate rezolva criza protocoalelor secrete: La cine e CHEIA

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis presa

Protocoalele secrete dintre SRI și instituții din justiție au creat efecte ce nu pot fi rezolvate de politicieni, a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, când a fost întrebat ce se întâmplă cu efectele documentele care au fost secrete până acum. Președintele consideră că totul trebuie tranșat în justiție.

”Jurnalist: Informațiile sunt că ar trebui rezolvată și acea problemă constatată în unele hotărâri judecătorești, după ce au fost acele protocoale declarate ilegale, de care s-a vorbit și în Parlamentul European. Sunt procese câștigate la CEDO că anumite persoane au fost judecate pe nedrept. Cum vedeți dumneavoastră rezolvarea acestor probleme și ce înțelegeți prin această amnistie? Pentru că asta nu este clar. Nimic nu e clar.

Citește și: Vești bune pentru Ecaterina Andronescu! A fost semnat azi

Klaus Iohannis: Aceste chestiuni sunt de competența instanțelor judecătorești și, cu siguranță, acolo ele se vor rezolva.

Jurnalist: Social-democrații mai iau în considerare chiar să promoveze o ordonanță de urgență pentru desecretizarea protocoalelor, pentru că, e drept, ei au încercat deja pe două căi. Există o contestație la Curte cu privire la acest subiect și o lege adoptată în Parlament, care a fost și ea reclamată la Curte. Dacă se dă o astfel de ordonanță, dumneavoastră cum reacționați?

Citește și: Klaus Iohannis dă semnalul pentru Autostrada Unirii! Decizia luată azi

Klaus Iohannis: Nu știu dacă ar mai avea obiect o astfel de ordonanță fiindcă, practic, cel puțin din informațiile mele, cam toate protocoalele au fost nu numai desecretizate, au fost anulate pur și simplu, prin voința părților.

Jurnalist: Aspectele lor nu au fost lămurite. Dumneavoastră ați vrea să se lămurească?

Klaus Iohannis: Da, sigur, aș vrea să se lămurească și exact asta trebuie să facă instanțele judecătorești. Nu sunt alții, deci nu politicienii pot rezolva problema, ci instanțele, de la caz la caz, și sunt convins că acolo se va ajunge.

Citește și: PRO TV, surclasată de Antena 1! Lovitura primită de televiziunea din Pache .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.