Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a numit două femei ambasador

iohannis birou

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele prin care le-a acreditat pe Daniela Brânduşa Băzăvan şi pe Ioana Bivolaru în calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Maroc, respectiv în Republica Portugheză.

În luna aprilie, comisiile reunite de politică externă ale Parlamentului au avizat-o favorabil, cu unanimitate de voturi, pe Daniela Brânduşa Băzăvan, propusă ambasador în Regatul Maroc.

Citește și: Proorocire ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE despre România: Vine URGIA

"Priorităţile mandatului meu sunt următoarele: intensificarea dialogului politico-diplomatic, cooperarea economică, în domeniul cultural şi educaţional şi relaţia cu comunitatea românească. În domeniul intensificării dialogului politico-diplomatic: dinamizarea relaţiei bilaterale, prin organizarea unei vizite de stat, fie în România, fie în Maroc, având în vedere că ultima vizită la acest nivel s-a desfăşurat în anul 1994, la Casablanca; organizarea unei vizite la nivel de premier, fie în România, fie în Maroc, ţinând cont de calendarul electoral al celor două ţări; intensificarea dialogului între cele două Parlamente", a spus Daniela Brânduşa Băzăvan la audierile din Parlament.

Tot în aprilie, a primit şi Ioana Bivolaru aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare de politică externă pentru a ocupa funcţia de ambasador în Portugalia.

Citește și: Moise nu mai desparte marea, desparte societatea

La audieri, Ioana Bivolaru a punctat că îşi propune să consolideze şi să diversifice parteneriatul dintre cele două ţări.

"Îmi propun ca în mandatul meu să consolidez şi să diversific parteneriatul construit deja cu Republica Portugheză cu accent pe trei mari priorităţi. Primul obiectiv vizează în mod evident intensificarea dialogului politico-diplomatic, inclusiv consolidarea parteneriatului în domeniul apărării, a doua prioritate vizează dezvoltarea relaţiilor economice bilaterale, iar a treia prioritate vizează comunitatea de români din Portugalia şi intensificarea legăturilor din domeniul culturii", a arătat ea.

Citește și: Alerta! Situatia medicamentelor este “echivalentă cu o catastrofă”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.