Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a numit în funcții de top procurorul din dosarul Revoluției și procuroarea din dosarul Vișinescu

iohannis semnatura

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marți decretele pentru numirea în funcția de procuror-șef al Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a doamnei Adriana Denisa Cristodor - pe o perioadă de 3 ani și pentru numirea în funcția de procuror-șef al Secției parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a domnului Cătălin-Ranco Pițu, pe o perioadă de 3 ani.

Cătălin-Ranco Piţu

  • A fost şeful Biroului de urmărire penală din Serviciul de urmărire penală şi judiciar al Secţiei parchetelor militare din PICCJ, fiind procurorul militar care a semnat rechizitoriul în Dosarul Revoluţiei, intitulat generic „Revoluţia Română din decembrie 1989”, în care au fost trimişi în judecată inculpaţii Ion Iliescu, fost preşedinte al României, Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru al Guvernului României şi generalul (rtr.) Rus Iosif, fost şef al Aviaţiei Militare, pentru săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii.
  • La final de 2019, Piţu le-a cerut procurorilor CSM să-i recunoască gradul profesional corespunzător PÎCCJ, bazându-şi solicitarea pe faptul că a activat în PÎCCJ. Secţia pentru procurori a CSM l-a refuzat pe procurorul militar, subliniind că acesta are doar grad de parchet de pe lângă tribunal. În plus, procurorii CSM au arătat că procurorii care îşi încetează mandatul de conducere revin la parchetele de unde provin sau la alt parchet, unde au dreptul să funcţioneze.

Adriana Denisa Cristodor l-a trimis în judecată pe torționarul Alexandru Vișinescu, condamnat la închisoare pentru crime împotriva umanității.

Vezi si: Dr. Cătălin Apostolescu (Matei Balş): Va veni momentul ca românii să stea în corturi militare, pat lângă pat. Și trebuie să fie pregătiți psihologic

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.