Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a promulgat legea donatorilor de sânge

donare sange

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de promulgare a legii care reglementează obligativitatea trimiterii către donatorii de sânge a unor mesaje de mulţumire pe telefonul mobil sau a unei solicitări în cazul unor situaţii urgente, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Monica Gabor! Aceasta riscă să își piardă libertatea

Proiectul de lege pentru completarea Legii nr. 282/2005 privind organizarea activităţii de transfuzie sanguină, donarea de sânge şi componente sanguine de origine umană, precum şi asigurarea calităţii şi securităţii sanitare, în vederea utilizării lor terapeutice, a fost adoptat pe 20 martie de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Citește și: Viorica Dăncilă face anunțul! Recorduri în economie după atacurile lui Klaus Iohannis

"Donatorii de sânge primesc la fiecare donare un mesaj de mulţumire cu următorul text: 'Vă mulţumim că aţi donat sânge în data de .... . Fiecare picătură de sânge contează' ", prevede legea.

Potrivit iniţiatorilor, în momentul în care s-a utilizat sângele recoltat, donatorii de sânge primesc un mesaj cu următorul text: ''Vă mulţumim! Un pacient a beneficiat de sângele donat de dumneavoastră. Vă invităm să rămâneţi donator constant de sânge!".

Citește și: Important! Aceste telefoane vor dispărea de pe piață! Se vor da amenzi usturătoare

''De asemenea, donatorii de sânge primesc un mesaj de solicitare în situaţii de urgenţă sau la demararea unor campanii de donare de sânge. Mesajul poate cuprinde nevoia curentă de sânge, tipul şi cantitatea necesară în cazurile de urgenţă. Cheltuielile aferente se suportă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii", mai prevede textul actului normativ promulgat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.