Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a promulgat legea: Inspectorii antifraudă fiscală sunt transferaţi la Parchete

ANAF
anaf

Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede transferarea inspectorilor din cadrul Direcției Antifraudă către parchete, pe post de specialiști și reorganizarea Direcției de combatere a fraudelor. Inspectorii antifraudă vor efectua constatări tehnico-științifice la cererea procurorului.

Legea adoptată decizional de Camera Deputaților, pe 15 octombrie, și inițiată de Guvern vizează unele măsuri referitoare la inspectorii antifraudă din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală - Direcţia de Combatere a Fraudelor.

Citește și: Solicitare către instanță! Gigi Becali vrea să i se șteargă condamnarea la închisoare din cazier!

Președintele Klaus Iohannis a emis, joi, un decret de promulgare pentru legea care prevede Legea pentru reorganizarea Direcției generale antifraudă fiscală din cadrul ANAF are scopul de a asigura eficiența activității de prevenire și combatere a evaziunii fiscale, precum și a fraudei fiscale și vamale.

Legea prevede că persoanele care sunt încadrate în funcția de inspector antifraudă din cadrul Direcției urmează să fie transferate și reîncadrate în cadrul parchetelor pe posturi de specialiști.

Citește și: Schimbă liniile! După ce și-a instalat ‘Guvernul meu’, Klaus Iohannis îl ‘elimină’ pe dușmanul lui Liviu Dragnea

„Art.II. - (1) Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va întreprinde demersurile necesare în vederea reglementării structurii organizatorice, cu menţinerea numărului maxim de posturi, determinate

de aplicarea măsurilor prevăzute la art. I. (2) Persoanele încadrate pe funcţia de inspector antifraudă în cadrul Direcţiei de combatere a fraudelor la data intrării în vigoare a prezentei legi, se transferă şi se reîncadrează în cadrul parchetelor pe posturi de specialişti prevăzuţi la art. 116 alin. (5) şi art. 1201 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, arată actul normativ.

Citește și: Vești importante! Ce se întâmplă cu veniturile acestor români

Potrivit modificărilor făcute prin legea promulgată, joi, de Klaus Iohannis este prevăzută existența structurii Direcția de combatere a fraudelor, structură ce asigură suport tehnic de specialitate procurorilor în urmărirea penală, în cauze ce au ca obiect infracțiuni economico-financiare, se abrogă.

De asemenea, un alt alineat, care prevede că în exercitarea atribuțiilor de serviciu, inspectorii antifraudă efectuează, la dispoziția procurorului, constatări tehnico-științifice ca mijloace de probă, investigații financiare în vederea indisponibilizării de bunuri, precum și alte verificări în materie fiscală, se abrogă, potrivit actului normativ promulgat.

Citește și: Noul ministru al Muncii, anunț devastator pentru milioane de oameni: ‘Sunt îngrijorată’

Ocuparea funcțiilor publice în cadrul structurii antifraudă se face cu respectarea următoarelor condiții minime:

În cazul în care, inspectorii antifraudă și inspectorii șefi antifraudă ai Direcției generale antifraudă fiscală nu promovează evaluările de integritate și examenele psihologice complexe, asigurate de personal sau cabinete de specialitate, aceștia sunt eliberați din funcție. Prevederea nu vizează inspectorul general antifraudă și inspectorul general adjunct antifraudă.

Citește și: Guvernul Orban reintroduce o taxă scoasă de PSD! Lovitură pentru români

Legea organică promulgată de șeful statului a fost adoptată decizional de către deputați pe 15 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.