Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a scăpat o minciună în direct? Preşedintele susţine că nu a primit legea privind deschiderea pieţelor/ VIDEO

iohannis semneaza

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă organizată după vizita la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, dacă are de gând să promulge legea care prevede că pieţele agroalimentare rămân deschise pe perioada stării de alertă.

"Legea pentru redeschiderea pieţelor nu a ajuns la mine", a declarat Klaus Iohannis.

UPDATE: Potrivit unor surse guvernamentare, Guvernul a atacat legea la CCR, vineri, la mai bine de două săptămâni de la adoptare. Parlamentul nu a fost informat cu privire la demersul Guvernului. Astfel, chiar dacă legea a ajuns la Cotroceni, preşedintele nu este obligat să o promulge înainte să se pronunţe CCR.

Doar că preşedintele fie nu ştie ce legi are pe masă pentru promulgare, fie minte cu bună-ştiinţă. Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de cameră decizională, pe data de 10 noiembrie legea referitoare la pieţe. Pe data de 12 noiembrie, actul normativ a fost trimis la preşedinte pentru promulgare, după cum se precizează pe site-ul Camerei Deputaţilor. Nici Guvernul, nici vreun grup parlamentar nu şi-au exercitat dreptul de ataca legea la CCR.

Potrivit art. 77 din Constituţie, preşedintele are la dispoziţie 20 de zile să promulge legea, să o atace la CCR sau să o trimită în Parlament pentru reexaminare.

"Pe durata stării de alertă, piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile, așa cum sunt definite potrivit dispozițiilor art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerțului cu produse și servicii de piață în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare, își vor putea continua activitatea, cu respectarea restricțiilor referitoare la distanțarea socială și a măsurilor de protecție sanitară", se arată în Articolul II al legii.

Klaus Iohannis a declarat, după adoptarea legii în Parlament, că închiderea pieţelor din hale sau spaţii acoperite reprezintă o măsură „justă” luată de Guvern. Președintele a acuzat în acest sens PSD, pentru că a propus deschiderea piețelor din motive politicianiste.

dcontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.