Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a semnat: a numit noul șef al Statului Major al Apărării. Preia funcția chiar pe 1 Decembrie

klaus iohannis semneaza decrete

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care îl numește în funcția de șef al Statului Major al Apărării a pe general-locotenent – cu trei stele Vlad Gheorghiță. Acesta își va prelua mandatul la data de 1 decembrie 2023.

  • Decret privind numirea în funcția de șef al Statului Major al Apărării a domnului general-locotenent – cu trei stele Vlad Gheorghiță din Ministerul Apărării Naționale, la data de 1 decembrie 2023;
  • Decret privind înaintarea în gradul de general – cu patru stele a domnului general-locotenent – cu trei stele Vlad Gheorghiță din Ministerul Apărării Naționale, la data de 1 decembrie 2023.

În prezent, Vlad Gheorghiță este locțiitor al șefului Statului Major, dar prin decretul semnat de Klaus Iohannis va deveni șef cu puteri depline pentru un mandat de 4 ani.

Conform art. 39 alin. (5) din Legea 346/2006, „Şeful Statului Major al Apărării este militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din armată, numit de Preşedintele României, la propunerea ministrului apărării naţionale, cu avizul prim-ministrului, pentru o perioadă de 4 ani, cu posibilitatea de prelungire cu până la un an. În funcţia de şef al Statului Major al Apărării poate fi numit locţiitorul acestuia sau unul dintre şefii categoriilor de forţe ale armatei.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.